BMW serii 3 do 10 000 - 15 000 zł

03 Maj 2015, 12:20

Myke napisał(a):Już wolałbym, żeby umarło niż żyło na gazie. A tak w ogóle potrzebuje ciut mniejszego samochodu.

Głupoty gadasz :P Dobrze założona i odpowiednio serwisowana gazownia wcale aż tak nie niszczy silnika. W perspektywie czasu zaoszczędzisz na paliwie tyle kasy, że będziesz sobie 5 remontów silnika zrobić a i tak będziesz z $$ do przodu :D Ja nie wiem co ludzie mają do gazu, że to wstyd itp. skoro mogę oszczędzić i palić mniej to czemu mam tego nie robić. Jak dużo jeździsz to koszt instalacji zwróci Ci sie po roku może nawet wcześniej. Co do serii 3, bierz albo ładne e36 2.8, albo E46 z tym że tu już tak nie poszalejesz. Za 15k znajdziesz jakieś słabsze silniki R6 i raczej z egz. z początku produkcji. Jak miałeś serie 5 to szukasz pewnie sedana, E36 w sedanie jest takie oo :o, E46 natomiast jest całkiem ładne :ok:

Jak jeszcze kiedykolwiek pomyślisz o 316i to idź sie upić i zapomnij o tym :D Jakiej beemki byś nie kupił w benzynie to i tak swoje spali, nawet to 1.6. Kupuj R6, zakładaj gaz i ciesz się jazdą. :D jak chcesz oszczędzać to kup sobie punto 1.2 w gazie. Spali 7l gazu a jedzie jak BMW 316i
Slim17
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

03 Maj 2015, 17:19

fiat 1.2 spali 7 lpg ale na trasie przy 90 km/h, a 316i jakie by nie bylo będzie duzo szybsze jednak... polecam bmw r6 min 2.5.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

03 Maj 2015, 19:04

Jak chcesz do 2.0 to ostatecznie to 2.0 R6 obleci, jednak jeśli chodzi o osiągi to raczej Cie nie zadowoli - jedzie jak normalny sedan 2.0 R4, czyli raczej słabo. A większa pojemność, czy to 2.5 czy 2.8 wcale wiele więcej nie spali, a osiągi zapewni jednak dużo lepsze. W 2.8 prawie 300Nm momentu, więc już jedzie fajnie. Jak nie boisz sie kosztów ubezpieczenia to wybór jest jeden - 2.8! :D
Tylko tak, jak mówią koledzy. Jeśli masz kupować BMW i żałować na serwis, to kup sobie Astre 1.6 w gazie i ciesz tanią jazdą. Jak zaniedbasz beemke, zresztą jak każde auto, to potem będziesz mnożył plotki o awaryjnych BMW, Alfach czy innych. Jak dbasz, tak masz - coś w tym jest :ok:
Slim17
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003