Brak dowodu rejestracyjnego przy kupnie

01 Sty 2014, 16:12

Więc powinno być tak, że abyś mógł przerejstrować samochód na siebie, to potrzebny ci będzie wyrok sądu opraz umowy KS aż do ostatniego właściciela. Czyli umowa KS między osobą, która jest na wyroku a kupującym, czyli między tą kobietą, a tym gościem i druga między tym gościem a tobą. Mając te umowy DR podejrzewam możesz odebrać sam, osobiście. Prawdopodobnie może to też być załatwione przez WK. Musiałyś podejść do swojego WK i tam zapytać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Sty 2014, 12:01

Dowiedziałem się że podział majątku był po rozwodzie,sprawa zakończyła się rok temu a prokuratura zgubiła dowód rejestracyjny :lol: Mam teraz pytanie czy oni nie mogą wydac jakiegoś krótkiego pisma zebym mógł zanieść do WK że oni zgubili ten dowód?
cuber94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 1994
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: nie mam

03 Sty 2014, 22:15

Jeżeli prokuratura zgubiła dowód, to prawdopodobnie oni muszą wydać zaświdczenie o tym zdarzeniu.
Coś mi się zdaje, że z tym autkiem to nie prosta sprawa będzie. Chyba potrzebny ci będzie prawnik, jak chcesz mieć to wszystko zrobione tak, żebyś w przyszłości nie miał kłopotów.
A tak z ciekawości, po co prokuraturze ten dR był potrzebny z kolei :?: co rozwód i podział majątku ma wspólnego z prokuraturą :?:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Sty 2014, 23:54

No tego niestety sam nie wiem, w sumie albo w sądzie albo w tej prokuraturze powinien być. Bo w WK raczej nie bardzo. Dziękuję za pomoc jak będę coś wiedział to napiszę. :)
cuber94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 1994
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa skrzynia biegów MMT w Toyotach?
    Skrzynia biegów MMT Toyoty jest dostępna w modelach Aygo, Yaris, Corolla, Corolla Verso, Auris i nie należy jej mylić z automatyczną skrzynią biegów, która jest oferowana na rynku północnoamerykańskim ...