Brak oc

09 Wrz 2009, 07:32

Witam, zakupiłem auto na kredyt samochodowy, uzywane od osoby fizycznej, wróciłem tym autem do domu, jednak w domu dopiero spostrzegłem że oc które dał mi sprzedawca jest nieaktualne, zadzwoniłem, ale on wymiguje sie od odpowiedzi, czy wogóle posiada aktualne. Co w takiej sytuacji zrobic?
mar1712
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

09 Wrz 2009, 09:27

w takiej sytuacji zadzwoń do ubezpieczyciela z tej polisy i od razu wykup sobie nową.
Jeżeli kupiłeś samochód bez ważnego OC to powinieneś już w dniu zakupu wykupić OC

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

09 Wrz 2009, 09:55

fakt faktem ze spisalismy umowe kupna ale kredyt jest w fazie załatwiania. Co do polisy to czy moge wykupic w innej firmie? i czy to ma sie stac w dniu rejestracji pojazdu na mnie?
mar1712
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

09 Wrz 2009, 13:52

DariuszSawicki napisał(a):fakt faktem ze spisalismy umowe kupna ale kredyt jest w fazie załatwiania. Co do polisy to czy moge wykupic w innej firmie? i czy to ma sie stac w dniu rejestracji pojazdu na mnie?

firma dowolna
wykupujesz OC w dniu kupna samochodu, czyli w dniu podpisania umowy. Najlepiej dla ciebie, żeby data na umowie kupna-sprzedaży zagadzała się z dniem wykupienia oc.

Kwestia zaległego oc to problem poprzedniego właściciela.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...