04 Sie 2020, 15:20
Witam, mam pytanie otóż zakupiłem samochód MG ZT 190 2.5v6+ gaz climatronic tam siedzi. Samochód był kupiony z niedziałającym ogrzewaniem, do wymiany miał być termostat, został on wymieniony po czym to nic nie pomogło (na dłuższych trasach strzałka termostatu spadała o dwie pozycje w dół) termostat wymieniony nic nie pomogło nadal zimne powietrze, w takim razie dobraliśmy się do nagrzewnicy okazało się ze nagrzewnica nagrzewa się prawidłowo, została wyciągnięta zalana wrzątkiem cała się rozgrzała bez problemu. Wsadziliśmy ja z powrotem okazało się ze przy rozgrzanym silniku rurka od nagrzewnicy dolna jest gorąca a górna natomiast zimna jak lód. Wszystkie klapki od nawiewów działają prawidłowo. Co może się dziać z tym samochodem? Wspomnę jeszcze bo może się przydać ze Klima nie działa( po nabiciu pochodziła około tygodnia i padła) i jeszcze ze jak się go wrzuci na większe obroty to rurka górna zaczyna się także robić gorąca i zaczyna lecieć z nawiewów ciepłe powietrze. Wyglada to tak jakby płyn nie przechodził przez nagrzewnice. Liczę na wasza pomoc