Bravo 1.4 TJET - ogłoszenie, a może coś innego?

01 Cze 2020, 13:43

Cześć,

Chciałbym, żeby ktoś doświadczony rzucił okiem na ogłoszenie i podpowiedział, czy w ogóle warto jechać oglądać ten samochód? Mam do niego kawałek drogi (prawie 3 godziny), więc wolę się upewnić.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli nie to może ktoś byłby w stanie pomóc coś znaleźć? Podkarpackie i okolice. A co mnie interesuje to:
- kwota do 20k, ewentualnie 25k jak znajdzie się coś wartego dołożenia
- segment C lub D
- hatchback, sedan, bardzo ewentualnie coupe (ale to by musiało być coś bardzo wyjątkowego, bo raczej chciałbym coś co ma drzwi z tyłu :D )
- najlepiej benzyna (bez gazu, wolę sam założyć w razie potrzeby), ewentualnie benzyna z lpg, nie chcę diesla
- żeby nie było golasem typu absolutny brak czegokolwiek :D
- osiągi nie gorsze niż w Astrze G 1.8 125, nie oczekuje nie wiadomo czego, po prostu, żeby dało się sprawnie wyprzedzić
-zależy mi na niezawodności

Ogólnie Bravo 1.4 TJET wydaje mi się pasować pod kątem wymagań.
V010
Nowicjusz

02 Cze 2020, 05:45

V010 napisał(a):Mam do niego kawałek drogi (prawie 3 godziny), więc wolę się upewnić.

Masz tego świadomość że legalnie póżniej tym na kołach nie wrócisz?

Bravo ogólnie dobrze się prezentuje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Cze 2020, 14:55

A gdyby wykupić tymczasowe OC na 30 dni? I ewentualnie jeśli jest przegląd z niemiec lub zrobić przegląd gdzieś w pobliżu?
V010
Nowicjusz

02 Cze 2020, 16:21

A czy to auto jest zarejestrowane, że chcesz je ubezpieczyć? W polisie nr karty bp wpiszą?
Albo laweta albo bierzesz papiery, rejestrujesz, ubezpieczasz i wracasz po auto już z tablicami.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Cze 2020, 18:19

Pisałem o tymczasowym ubezpieczeniu, takim jak np tutaj (https://www.link4.pl/ubezpieczenie-samo ... oterminowe) jest opisane. Nie o OC standardowym na rok
V010
Nowicjusz

02 Cze 2020, 19:14

Fajny link, ale wczytałeś się w warunki, jakie musi spełnić samochód? :sly:

Podpowiedź - to, że ten Fiat ma tablice rejestracyjne nie znaczy, że jest zarejestrowany. Blachy zapewne zajumane z niemieckiego urzędu komunikacji, a naklejki legalizacyjne (ciekawe co legalizują) mają na sobie drobny napis "Fake".
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...

03 Cze 2020, 04:41

Tak jak napisał Invi albo laweta albo rejestrujesz u siebie i wracasz po auto z tablicami.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012