REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pocieszny napisał(a):wałek sie da i będzie gitproblem tylko że robur ma przełożenie redukcyjne 1,8
pocieszny napisał(a):LR ma V8 Tojka wytrzymuje 1.6 16v podkręcone odrobine, z 2 blokadami zyje już 2 sezon i nawet nieźle wygrywa....czasem
pocieszny napisał(a):niekoniecznie
suzuki chimi Twardego, fajne autko z mostami LJki bodajże, silniczkiem Vitary i starem na pokladzie
można też 1.8 G60Karson napisał(a):vw golf 1.8 16v gti - 150KM, ~180Nm
no to celuj najpóźniej w monowtrysk i 3 generacje Golfa, a tojka to powiem szczerze nie wiemKarson napisał(a): najlepiej gdyby miały co najwyżej jeden komp i sondę lambda
pocieszny napisał(a):no to celuj najpóźniej w monowtrysk i 3 generacje Golfa, a tojka to powiem szczerze nie wiemale też podejrzewam że rocznikowo do 98
![]()
zawsze zostaje jeszcze jakiś klamot V6jak ten z Vitarki, opla czy fordziszona
było 2.0V6 cologne w capri i podobnych, montowane również do kadetaKarson napisał(a):oplowskie czy fordowskie V6 mają większą pojemność niż 2 litry więc odpadają.
teoretycznie aluKarson napisał(a):a gti jest alu czy żeliwne?
pocieszny napisał(a):było 2.0V6 cologne w capri i podobnych, montowane również do kadetamają jedną wadę- masa
pocieszny napisał(a): teoretycznie aluchoć to jakiś stop bo mi się rdza na bloku pojawia gdzieniegdzie
mam golfa 3 2.0GTIKarson napisał(a):pocieszny napisał(a): teoretycznie aluchoć to jakiś stop bo mi się rdza na bloku pojawia gdzieniegdzie
masz taką zabawkę? opowiadaj o silniku - wszystko