Cadillac Seville STS - problem z licznikiem

23 Lut 2008, 23:23

Witam
Mam problem z licznikiem w tymże samochodzie (licznik składa się z 4 cyferblatów i licznika elektronicznego....
Cyferblaty to: temperatura, obrotomierz, prędkościomerz, i czujnik paliwa...

Wszystkie te liczniki pokazują przy wyłączonym aucie trochę powyżej zera....:( i np. gdy się jedzie elektroniczny prędkościomerz pokazuje np. 40km/h a cyferblatowy 44km/h) co może być przyczyną - napewno autko nie miało robieranego licznika czyli nie był cofany ponieważ jestem jego pierwszym właściecielem....Pozdrawiam i liczę na pomoc >...:):)
mar_romanski
Nowicjusz

• 24 Lut 2008, 10:59

nie jestem fachowcem, ale o ile wiem, to licznik cyferblatowy zawsze pokazuje trochę zawyżoną prędkość niż jest w rzeczywistości. jeździłem już kilkoma autami i zawsze różnica była rzędu 4 do 10 km/h.
    pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
    kubik
    Początkujący

28 Lut 2008, 08:59

Tak ale czy przy wyłączonym silniku nie powinny one być wszystkie na 0....???? Bo u mnie zawsze jest trochę powyżej:)
    mar_romanski
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RC F Track Edition - cztery końcówki wydechu
      Coupé Lexusa to sportowe auto zbudowane według tradycyjnej receptury - ma potężny, 5-litrowy silnik V8 z przodu, 2-drzwiowe nadwozie i napęd wyłącznie na tylną oś. Lexus RC F prezentuje również klasyczne podejście ...