Captiva problem z odpalaniem

28 Lis 2018, 18:40

Witam... Dzięki za info... Mam instalacje gazowa...sprawdzę.... Pozdrawiam
Gustaw993
Nowicjusz

• 29 Wrz 2019, 17:12

Jestem posiadaczem Chevroleta Captivy 2,4 benzyna gaz BRC. Mam problem z odpaleniem na zimnym silniku .Sprawdzona listwa wtryskowa czujniki temperatury ,przepustnica wyczyszczona,instalacja gazowa szczelna , ,sonda lambda wymieniona szt 2.Świce nowe kable też .Auto jak dłużej postoi odpala za drugim razem chwile nie równo pracuje dosłownie parę sekund i jest dobrze ,na ciepłym silniku nie ma problemu .Jakieś pomysły ?POMOCY BO MNIE TRAFI JAK
    pawelzabol
    Nowicjusz

Auto: chevrolet captiva
    Silnik: 2.4
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: SUV
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2006

29 Wrz 2019, 19:53

Miałem to samo. Pompka paliwa do wymiany, mimo że ciśnienie na listwie było ok.
    Capcia
    Nowicjusz

30 Wrz 2019, 18:10

Pompka wymieniona
    pawelzabol
    Nowicjusz

Auto: chevrolet captiva
    Silnik: 2.4
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: SUV
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2006

30 Wrz 2019, 18:49

Wymiana była na nowa pompke i mimo to nie pomogło?
    Capcia
    Nowicjusz

01 Paź 2019, 18:18

Sprawdź czujnik temperatury płynu chłodzącego. Kiedyś miałem podobny problem w silniku opla który też był zagazowany. Ciężko zapalał jak był średnio ciepły czyli przeważnie zawsze wtedy kiedy po jeździe stał około 20-30min. później już było ok. Temperatura płynu chłodzącego spadała do wartości 50-70 stopni. Jak się okazało czujnik temperatury płynu chłodzącego miał na to wpływ bo po jego wymianie problem zniknął.

Często takie przypadki są ciężkie do zdiagnozowania jak mamy brak błędów w sterowniku.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczniej bez śmieci na drodze
      Na drodze można spotkać różne przedmioty i przeszkody - od rozlanego oleju, kawałków opon, kołpaków, przez puszki, plastikowe torby, aż po szkło czy nawet meble. Takie niemiłe niespodzianki mogą spowodować ...