Witam,
bardzo potrzebuję waszej opinii, jaki samochód wybrać. Do dyspozycji mam niewielką kwotę, około 6 tysięcy złotych. Nie widzę problemu w kupnie samochodu starszego, nie chcę kupować Corsy, Punto, Matiza czy innego Lanosa z 2000 roku. Po prostu. Zdecydowanie celuję w silniki benzynowe, z pojemnością nie większą niż 1.8 (1.6 optymalnie) i nie mniejsze niż 1.4. Samochód będzie używany rozsądnie, nie oczekuję po nim symbolicznego spalania, 7-10l jest jak najbardziej dopuszczalne, na bezawaryjność oczywiście za te pieniądze nie liczę, jednak fajnie by było, gdyby było to w miarę solidne auto. Jeśli chodzi o wyposażenie, wspomaganie i abs obowiązkowo, elektryczne szyby/lusterka będą przyjemnym dodatkiem.
Jako faworyta stawiam zdecydowanie Mitsubishi Carismę I w hatchbacku, na drugim miejscu Mazdę 626. A może warto zastanowić się nad Vectrą B lub Primerą P11 (oba auta z początkowych roczników), znajdę w tej cenie? Bardzo podoba mi się Volvo V40/S40, jednak czy za taką kwotę udałoby mi się znaleźć ciekawy egzemplarz, choćby z samego początku produkcji?
Liczę na pomoc, pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()