Centralne oświetlenie wnętrza podsufitka

08 Cze 2020, 22:18

Witam w moim camaro nie paliło się oświetlenie w podsufitce.Rozebrałam panel i dwie wtyczki były wypięte z ledowych lampek.Podłączyłem obie wtyczki na miejsce i lampki się zapaliły .
Problem polega na tym ze nie chcą zgasnąć .Obydwa włączniki nie reagują i nie da się ich wyłączyć .Każda z wtyczek ma cztery piny.Ma ktoś może jakiś pomysł lub schemat jak pomierzyć kable do tych lampek?
W lampkach tez jest jakiś mały układ elektroniczny...
Robert4066
Obserwowany

• 09 Cze 2020, 11:37

Czy masz jakieś inne oświetlenie wnętrza które możesz sprawdzić czy gaśnie po zamknięciu drzwi? Nie masz gdzieś przełącznika od włączania oświetlenia wnętrza?

Robert4066 napisał(a):Rozebrałam panel i dwie wtyczki były wypięte z ledowych lampek.
    Przypuszczam, że ktoś miał problem z tym oświetleniem i zamiast to naprawić po prostu rozpiął układ.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Cze 2020, 15:52

W lampce "sufitowej" jest włącznik z trzema pozycjami - włączone, automatyczne i wyłączone. Zerknij, czy ów przełącznik nie jest w pozycji włączone.
    Zostaw też włączoną tą lampkę na 10 minut - po 10 minutach, bez znaczenia położenia włącznika lampka powinna sama zgasnąć - jest to funkcja ochrony akumulatora.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 – Toyota, która kocha jazdę bokiem
      Przepis na klasyczne sportowe coupé jest od lat niezmienny i bajecznie prosty. Bierzemy dwudrzwiowe nadwozie o opływowym, smukłym kształcie, w jego przedniej części umieszczamy silnik, a siłę napędową kierujemy na ...
      Kia Sorento po zmianach
      Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...