REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Cichy77 napisał(a):Jeszcze jedna sprawa dlaczego u nas klimę serwisuje się co roku bo ubytki czynnika są na tyle duże że raczej powinno się to zrobić po takim czasie, a mój znajomy mówi że w Stanach robią to średnio na 3-4 lata a i bez tego klima działa i nic się z nią nie dzieje?
To jednak czesto..Cichy77 napisał(a): a mój znajomy mówi że w Stanach robią to średnio na 3-4 lata
Spójrzmy na ten temat nie ze strony zwykłego kierowcy a ze strony warsztatu. Są od niedawna jakieś tam ustawowe regulacje w tej materii dla właśnie warsztatów czyniących te usługi. Np. obowiązkowe szkolenia / certyfikaty , rozliczanie z czynnika potwierdzone naprawą itp...... Poczytać . Ktoś musi zapłacić za koszty pracy panów od klimy. No i jeszcze marże , a najtańsza kima to z łokciaCichy77 napisał(a):Czyli zwykły kierowca tam gdzie pobierają opłatę za ilość brakującego czynnika płaci przynajmniej drugie tyle co jest w rzeczywistości warty bo szukając ostatnio nie znalazłem warsztatu z niższą ceną za 100g niż 30zł.