Cerazmizer i silnik serii K

11 Gru 2011, 00:49

Kilku moich znajomych użyło tego specyfiku na swoich autach i byli zadowoleni z rezultatów. Zastanawiam się czy nie zmniejszy on ryzyka uszkodzenia tego silnika?
Krzysiek2099
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

11 Gru 2011, 10:32

Kolejny zamulacz do silnikow, jak bierze olej to chyba juz lepiej gestszym olejem zalac silnik, niz tego typu cuda stosowac. A najlepiej to wykonac remont silnika i wymienic zuzyte elementy jego uszczelnienia.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

11 Gru 2011, 11:20

Ja też raz wlałem to do mojego silnika ale nie zauważyłem cudownych zmian a cena też jest przesadzona. Więc odradzam tego typu specyfiki.
Grzes1987
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 06 2005
Auto: Volkswagen Golf Mk 2 1.6 D

11 Gru 2011, 11:29

No to chyba normalne. Nie używa się tego, gdy silnik pali olej zamiast paliwa.
Krzysiek2099
Nowicjusz

11 Gru 2011, 20:10

silnik mojego samochodu pali tylko paliwo a nie olej a ty niby czego oczekujesz od tego środka że może zrobi się może 100km wiecej i 5s do 100km/h. jak tak to zapomnij
Grzes1987
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 06 2005
Auto: Volkswagen Golf Mk 2 1.6 D

12 Gru 2011, 15:25

Nie. Liczę na to, że za 200zł zrobię bez inwestowania w silnik 350k km zamiast 250k km. A ty w swoim aucie choćbyś się zesrał na silnik i inne części to i tak nie wyciśniesz 5s/100km z tego co masz. Więc nie rozumiem dlaczego oczekujesz po cieczy w strzykawce, by robiła za tuning. Ona ma tylko wydłużyć żywotność silnika a nie go stuningować. Myślenie nie boli. Zadałem proste pytanie czy ten specyfik uszczelni na tyle silnik, by ewentualnie odwlec w czasie uszkodzenie uszczelki a wy tu od razu wyskakujecie, że niby oczekuję na darmową wymianę silnika albo zamianę w oczach z R4 na V8?
Krzysiek2099
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Toyota Yaris Hybrid-R concept
    Rok po rynkowej premierze Toyoty Yaris Hybrid, na targach we Frankfurcie 2013 zadebiutował 420-konny Yaris Hybrid-R concept z napędem 4x4. Był to kolejny po wyścigówce Toyota TS030 Hybrid samochód, który ...

12 Gru 2011, 15:35

No to wiedz ze ci to zywotnsoci silnika nie wydluzy. Lac olej spelniajacy norme, ktora wymaga dany producent i wymieniac go regularnie wraz z filtrem - o to cala filozofia na temat zwiekszania zywotnosci silnika jak chodzi o olej. A jak zaczyna brac olej to naprawic jego uszczelnienie, a nie zalewac gestszym oleje, czy do oleju jakis syf dolewac.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Gru 2011, 20:36

Kilku moich znajomych użyło tego specyfiku na swoich autach i byli zadowoleni z rezultatów. Zastanawiam się czy nie zmniejszy on ryzyka uszkodzenia tego silnika

koledzy chyba nie chcą się przyznać, że wyrzucili w błoto dobrych pare zlociszy :?
kup nowy olej o wiekszej lepkości, a zamiast kupować "uzdrawiacze" daj... dyche na wybrany cel społeczny - zdecydowana korzyść i satysfakcja gwarantowana
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

16 Gru 2011, 22:56

Chemicy z Bishop*s Original obalili mit o skuteczności ceramizerów w bardzo prosty sposób,zadali pytanie ,mianowicie, w jaki to sposób jest możliwa adhezja(łączenie się) cząstek ceramicznych z zaolejonymi cylindrami,czy pierścieniami?!Twierdzą,że o ile silnikom benzynowym ceramizery nie są w stanie zaszkodzić,to w silnikach Diesla pod wpływem wysokich temperatur w komorze spalania,wytrącają się kryształki kwarcu, działające jak piasek! :twisted: Czym to grozi?! Wiadomo.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)