Chce sprowadzić uszkodzone auto z zagranicy z Niemiec

20 Gru 2012, 21:48

witam chce sprowadzić auto z zagranicy z niemiec chce kupić auto uszkodzone ale nie bite tylko z uszkodzonym silnikiem i je naprawić i sprzedać mam zamiar jechać po 4 auta i po takie żeby się sprzedały np audi z roku 2005 teraz moje pytanie czy to się opłaca ile mogę na tym zarobić na jednym aucie Za ile mogę tam kupić auto i za ile sprzedać z góry dziękuje i jakie są koszty takiego sprowadzenia rejestracji itp co muszę zrobić opłacić . i jakie auta brać
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

20 Gru 2012, 22:04

trzeba zacząć od tego że musisz mieć dojścia do takich samochodów bo jechać w ciemno nie ma sensu
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Gru 2012, 11:31

Szczerze mówiąc jak nie masz o tym pojęcia to się za to nie zabieraj...
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

21 Gru 2012, 12:20

Szczerze mówiąc, jeśli nie masz "znajomości" to nawet w to się nie baw :no: a jeśli chcesz brać z uszkodzonym silnikiem, to chyba auta na części (w życiu nie naprawisz silnika, opcja wymiana, ale to samobójstwo dla portfela :lol: ); zarobek jest taki, jeśli auto na chodzie
jeśli masz zaufana osobę, ty płacisz max od 300 do 3000 Euro (za używane, wyglądające jak nówka, a w środku rzęch, czyli jak u nas)a sprzedajesz za 15-45tys w zależności od marki i rocznika, mój sąsiad tak robi, ściąga z poboczy auta i daje kosmiczne ceny, kosmetykę jedynie zrobi, a auto pójdzie do naprawy po m-cu :lol:
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 13 05 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: audi
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

21 Gru 2012, 21:34

ja naprawiam auta dla tych co ściągają ja im nie wierze ze mnie nie oszukaja wole dowiedzieć sie sam jestem mechanikiem z zawodu i nie wiem czy oni mówią prawdę wiem tyle ze im sie to opłaca sciagają auto z zagranicy z uszkodzonym silnikiem czasami bywa tak ze trzeba wymienić silnik jezeli jest pekniety blok a jezeli nie to wszystko da sie naprawić głowica jak peknieta to mozna wymienić na nowa ja mam bardzo tanie czesci nowe bo po znajomości i te auta to sa lepszej klasy nawet i po tuningu np.audi z grilem do ziemi silnik 10 v
i trzeba było wymienić silnik i mówili ze im to sie opłaca przywóz mi drugi silnik kurierem gdzie firma płaci za silnik 7 tys i oni jeszcze płaca na mechanika i za przywiezienie i za przerejestrowanie gotowe do sprzedania wiec widze sam jak jest jak bym ja takie auto sprowadził sam naprawił czesci jakoś bym skombinował czasami pierdułka wychodzi a auto uszkodzone z silnikiem lub ze skrzynią czy elektryką sa bardzo tanie tylko nie wiem ile i gdzie jechać wiem ze sam nie pojade mam kilku gości pojechać po pare aut zeby na lawete sie zrzucić myśle nawet tam jechac na tydzień czasu i moze być to daleko francja tłumacz sie znajdzie przepraszam za błędy wiec nie wiem moze poradzicie jakies miejsca
ochroniarz02
Początkujący

21 Gru 2012, 21:37

dodam ze goście sprowadzają co miesiac auta z uszkodzonym silnikiem i na bierzaco sprzedają
ochroniarz02
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    MINI Clubman Bond Street - jakość klasy premium
    MINI prezentuje specjalną edycję modelu Clubman z bogatym wyposażeniem i ekskluzywną kolorystyką. Światowa premiera odbędzie się w marcu 2013 roku na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie. Kolejne nowości to MINI ...

23 Gru 2012, 11:55

Tak na dobrą sprawe to nikt na forum nie będzie w stanie powiedzieć czy taki interes się opłaca oraz jak na tym wyjdziesz. Jakie to dokładnie samochody oraz koszty naprawy usterek? To największa zagadka.
WiecejOpon
Początkujący

Auto: Seat Leon I