REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie wiem jakie tam jest rozwiązanie ale skoro ma jej nie włączać to pewnie ma zerwane sprzęgło i nic tu nie trzeba kombinować z paskiem tylko tak zostawić do czasu naprawy sprężarki. Przynajmniej Ja tak uważam.MotoAlbercik napisał(a):Jeżeli sprężarka jest zatarta, to trzeba ściągnąć z niej albo pasek klinowy
Rokiko napisał(a):Nie wiem jakie tam jest rozwiązanie ale skoro ma jej nie włączać to pewnie ma zerwane sprzęgło i nic tu nie trzeba kombinować z paskiem tylko tak zostawić do czasu naprawy sprężarki. Przynajmniej Ja tak uważam.
galakty napisał(a):Nie sądzę, by sprężarka aż tak stanęła dęba żeby zerwać pasek. Zatarta więc pewnie nie wytwarza odpowiedniego ciśnienia.
Panie, kiedyś mi się nawet auto podpaliło przez zatarte sprzęgiełko, na szczęście zareagowałem w czasgalakty napisał(a):Nie sądzę, by sprężarka aż tak stanęła dęba żeby zerwać pasek.
Odłącz wtyczkę od sprzęgła elektromagnetycznego na sprężarce lub jeśli jest wyjmij bezpiecznik .wr0bi napisał(a): automatycznie włącza się tylko gdy ustawie na nawiew szyby przedniej. Dopóki jej nie wymienię robię tak że ustawiam normalny nawiew na mnie i nawiewy kieruje w górę żeby choć trochę leciało na szybę i jakoś to daje radę