Chevrolet Lacetti

04 Paź 2010, 18:02

Witam!

Znany zapewne użytkownikom chevroletów problem łącznika stabilizatora. Niestety w samochodzie mojego taty trzeba go wymienić.

Teraz pytanie:

1. Czy jestem w stanie zrobić to samemu? (Mając do dyspozycji kanał)
2. Jeśli tak, to jak się za to zabrać, krok po kroku, byłby mi ktoś to w stanie opisać? ; >

Pozdrawiam i z góry thx. ;)
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

04 Paź 2010, 18:05

mariopop12 napisał(a):1. Czy jestem w stanie zrobić to samemu? (Mając do dyspozycji kanał)

Jezeli masz kanał i parę kluczy bez problemu dasz sobie radę... :?: :?: Łącznik połączony jest z amorkiem czy wahaczem... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

04 Paź 2010, 19:48

mariopop12 napisał(a):
1. Czy jestem w stanie zrobić to samemu? (Mając do dyspozycji kanał)

Pewnie tak

mariopop12 napisał(a):2. Jeśli tak, to jak się za to zabrać, krok po kroku, byłby mi ktoś to w stanie opisaś

Jak masz kanał , wejdziesz pod auto , oraz wiesz co masz wymienić i jak masz jakąś smykałke do mechaniki , to nie ma co pisać instrukcji jak to zrobić . Operacja prosta . Jedynie możesz mieć problem z odkręceniem starego łacznika - korozja .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Instalacja LPG do Toyoty Avensis T27 2.0 Valvematic
    Jaką instalację polecacie do samochodu Toyota Avensis z silnikiem 2.0 benzyna Valvematic 152KM? Jak wyglądałaby cała instalacja i jakich podzespołów by się składała? Na jaki okres jest gwarancja i jakiej wielkości ...