Chip Tuning Volkswagen Golf V 1.9 TDI 90km BRU

02 Sty 2017, 20:54

Witam, nie dawno kupiłem samochód: Volkswagen Golf V 1.9 TDI 90km oznaczenie BRU , 2005 rok , przebieg 190tyś. Przeglądałem i nic nie mogłem znaleźć na forum co by mi pomogło więc , chciałbym żebyście mi pomogli.

Chciałbym mu trochę mocy i momentu obrotowego podnieść bezpiecznie tak w granicach "najbezpieczniej" , nie taka "norma" że może się coś dziać złego tylko najbezpieczniej , nie chcę dużo , w granicach 110-120km. I chcę tak podnieść żeby nie zmieniać turba itp.

1. Czym się różni strojenie od softu czy tam chipa ? Słyszałem że samo strojenie wystarczyłoby a ja nie wiem czym nawet się to różni.
2. Jaka cena jest strojenia i chipa ?
3. Znacie kogoś dobrego co zna się i to profesionalnie i bezpiecznie umie zrobić , Częstochowa i okolice , Wieluń i okolice ?

Dziękuje z góry za pomoc. :) Pozdrawiam.
Dominik71
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 04 12 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volkswagen Golf V
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

22 Sty 2017, 14:01

W tym silniku bezpiecznie możesz zrobić w granicach 130KM z momentem do 300Nm. Generalnie 90 i 105KM są to praktycznie bliźniacze jednostki zdławione oprogramowaniem. BRU to praktycznie bliźniacza jednostka BKC która ma standardowo 105KM.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

03 Kwi 2017, 10:55

Polecam Firma Grand Service Koziegłówki-fachowo i tanio :)
Marcin284
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 04 1982
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: KIA
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota AYGO 2018 po modernizacji
    Nowe AYGO zachowuje rozpoznawalny znak X z przodu, który teraz stanowi mocną, trójwymiarową strukturę. Nowy projekt przodu auta otrzymał przeprojektowane przednie reflektory w stylu Keen Look ze zintegrowanymi ...