Chrysler Grand Voyager 2.5 TD - problem,pomocy !

31 Paź 2007, 21:06

Witam ,mam problem z Chryslerem ... nie wiem ,czy to ma coś do tego ,ale pierwsza jazda po umyciu silnika juz taka była ,a mianowicie ... auto na każdym biegu ma przyśpieszenie tylko do DOKŁADNIE 2 tys. obrotów ,później też jakoś jedzie ,ale to już nie jest to samo ... ,pomóżcie mi proszę ,bo wziełem auto od rodziców ,żeby je umyć i nie potrzebnie myłem silnik ,no ale cóż ... stało się więc trzeba to teraz jakoś naprawić ... ,może komputer pomoże ,co ? Dodam jeszcze ,że cały czas świeciła mi się kontrolka oleju ,ale już przedmuchałem czyjnik sprężonym powietrzem i jest ok. Jest możliwość ,że auto takie jest przez to ,że coś zalałem ,jeżeli tak to co mam przeczyścić ? I czy jest to możliwe dlatego ,że olej jest tak z 1mm poniżej maximum.

Acha i jeszcze coś : nie wiem czy to jest przepływomierz ,ale na takiej grubej róże ,obok akumulatora (któs kto widział te auto pod maską to wie o co chodzi) jest takie coś ,w co wchodzi wtyczka ... i nie wiem ,czy to nie jest czasem przepływomierz... jeżeli tak to dodam jeszcze ,że po odłączeniu tej wtyczki na wolnych obrotach z autem nic się nie dzieje ...

Proszę o odpowiedź ,bo muszę to jak najszybciej zrobić ... ! Pozdrawiam .
PoLoPoLo
Nowicjusz

• 01 Gru 2007, 11:53

Widzę ,że tu sami fachowcy przesiadują...nie no ,tak szybko mi wszyscy odpowiedzieli ,co to siedzi... - szok ! :evil:

Przyczyną był pierwsz wtrysk(sterujący) - koszt - 400zł. za używkę i już jest ok ,dzięki za odpowiedzi ,wielki pozytyw dla Was !
    PoLoPoLo
    Nowicjusz

19 Mar 2011, 12:07

dzięki kolego że opisałeś to co się działo z twoim autem autem bo właśnie mam podobną awarię już wymieniłem turbinę która i tak była do wymiany nic nie pomogło a jak sprawdzałem wcześniej wtryski to ten nie był w najlepszej kondycji spróbuję teraz go zmienić POZDRAWIAM, :razz:
    DAMUS
    DAMUS
    Nowicjusz

Miejscowość: BRODNICA
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
      Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...