Chrysler Neon 2.0 16V Para dostaję się do środka

28 Lut 2009, 23:18

witam

posiadam Chrysler/Dodge Neon 1995r 2.0 16V i pojawił się taki problem:

Gdy samochód się rozgrzeje po kilkunastu minutach na wskaźniku pokazuje czerwone pole przy temperaturze, efektem tego jest że do środka kabiny dostają się kłęby pary wodnej, zauważyłem też że od pewnego czasu ubywa płynu chłodzącego.

czym to może być spowodowane, jak to naprawić gdzie w ogóle mam zacząć szukać usterki...
wasiesto

• 01 Mar 2009, 01:34

na odległośc nie hoop siup.podejrzewam ze nagrzewnica albo przewody od niej sa nieszczelne a wskaznik w pierwszym momencie pokazuje poziom płynu w zbiorniczku.
    shrek19791016
    Początkujący

01 Mar 2009, 10:43

gdy doleję wody to na wskaźniku w zbiorniku pokazuje mi full a potem ubywa....

najbardziej mnie interesuje skąd się biorą te kłęby dymu w środku...
    wasiesto

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczeństwo pieszego na drodze
      Według statystyk, w 2012 roku doszło do 10 309 wypadków z udziałem pieszych, w wypadkach tych zginęło 1 167 osób, a rannych zostało 9 945 osób. Wypadki z udziałem pieszych stanowią prawie 33% wszystkich ...
      Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
      Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...