Chrysler Stratus Nie Odpala

26 Gru 2016, 17:41

Witam

Mam następujący problem:
Dzisiaj żona wyjeżdżała samochodem z podwórka. Przekopała się lekko i gazowała mocno przez około 20sek
Podszedłem do niej, kazałem wyłączyć silnik i od tamtego momentu nie możemy go uruchomić.
Wszystkie kontrolki się normalnie świecą po chwili gasną, chceck engine się nie świeci. Światła normalnie działają.
Sęk w tym że rozrusznik nie kręci.
Immobiliser jest. Z tym że pilot od długiego czasu nie działa, jak dotąd wszystko było w porządku
Macie jakieś sugestie? Dodam, że trzy dni temu samochód odebrany z warsztatu, zmienione uszczelniacze zaworowe bo brał olej i szlif gniazd zaworowych bo ciśnienie było niższe na jednym cylindrze. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być????

Dodam, że jest to skrzynia automatyczna. 2,4 16v 152KM rocznik 1997
Aha i przy próbie uruchomienia pokazuje się kotrolka ręcznego.
Pomocy!!
zaratrusztra1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2016
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Chrysler Stratus
Silnik: 2.429 152KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

26 Gru 2016, 20:04

Trzeba by sprawdzic podpiecie pradu pod kostke w skrzyni biegow,czyli wtyczke,od tego zacznij.Prad do rozrusznika idzie przez srycznik w skrzyni biegow po to by niechcacy nie odpalic silnika w pozycji drive ani na p.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...