Chrysler Voyager 2,5TD - wybija i pieni się olej wspomagania

21 Gru 2009, 19:15

Witam. Mam problem ze wspomaganiem w aucie takim jak w temacie. Podczas postoju na zgaszonym silniku gdy kręcę kierownicą do oporu w jedną i drugą stronę wybija mi olej wspomagania przez otwór do odpowietrzania w korku. Podczas jazdy dzieje się to samo, ale dodatkowo jeszcze okropnie się pieni. Zaczęło się to dziać gdy przyszły mrozy. Pompa na 100% sprawna. Czy ktoś wie od czego zacząć? Czyżby zapowietrzony układ? Czy może zasysa gdzieś powietrze?
Dodam jeszcze, że wspomaganie działa ok, kierownica chodzi lekko.
pawliszon
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrowiec Św.
  • 22 Gru 2009, 15:54

Gdyby układ był zapowietrzony to myślę że spadła by siła wspomagania. Może to niewłaściwy płyn przy wymianie? Może stracił właściwości stary płyn? Ale żeby się przy tym pienił? Może jest czymś zanieczyszczony? Sprawdzałeś jaki ma kolor? Może jakaś nieszczelność po stronie zasilania pompy? Powietrze jest dodatkowo zasysane i stąd ten efekt?
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Mistra - prototyp przeznaczony na rynek chiński
      Model koncepcyjny Mistra, najnowsza propozycja marki przygotowana specjalnie z myślą o chińskim rynku, debiutuje w Szanghaju podczas Międzynarodowej Wystawy Motoryzacyjnej (2013 Shanghai International Automobile Industry ...
      5 niezwykłych aut przy współpracy Yamahy
      Dla wielu Yamaha to przede wszystkim słynne motocykle i świetny sprzęt grający. Ale fani sportowych samochodów wiedzą, że połączenie tej japońskiej marki z czterema kółkami daje ciekawe rezultaty. Dowodem tego ...