Fiat cc 900 problemy z wtornym odpaleniem

21 Gru 2009, 21:06

witam wszystkich. Mam taki problem z moim cinquecento 900. Autko po nocy pali ok. Natomiast po przejechaniu jakiegos odcinka i wylaczeniu silnika nie chce ponownie zapalic. Czasami wystarczy odczekac kilkanascie minut a czasem trzeba go odpalac na kable...:/ Dodam ze wykluczam akumulator bo na innym dzieje sie to samo:/ Co to moze byc??? Prosze o pomoc bo ida swieta i potrzebne mi auto a nie mam kasy na jakiegos drogiego mechanika. Z gory dzieki.

[ Dodano: Pon Gru 21, 2009 22:28 ]
Bardzo prosze niech sxie ktos zlituje i napisez co moze byc przyczyna.
tomassss
Nowicjusz

Miejscowość: Cieszyn
  • 22 Gru 2009, 14:11

Napisałeś to bardzo enigmatycznie,wnioskuję że autko odpalało by gdyby rozrusznik dobrze kręcił,tak?Jeśli tak, to wina samego rozrusznika i najprawdopodobniej tulejki masz w nim do wymiany.Gdy silnik zimny i rozrusznik też to tulejka jest ciasna,gdy się rozgrzeje od temperatury silnika robi się luźna i następuje bicie i wirnik nie chce się kręcić.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymiana opon na zimowe. To trzeba wiedzieć.
      Kiedy wielkimi krokami nadchodzi zima, każdy kierowca powinien wdrożyć odpowiednie czynności przygotowujące do tej szczególnej i dosyć wymagającej pory roku. Jednym z elementów, które zobowiązany jest ...
      BMW Z9 Convertible 2000
      Projekt BMW Z9 Convertible skupia się przede wszystkim wokół wnętrza, które ma ułatwiać podróżowanie i pozwolić kierowcy skoncentrować się na wykonywaniu podstawowych zadań poprzez wykorzystanie technologii ...