Chrysler voyager wymiana płynu w chłodnicy

03 Lis 2007, 13:31

Mam samochód chrysler voyager TD 2500 z włoch, był zalany wodą i chce zalać go płynem na zime, i nie wiem cyz w bloku jest jakiś kranik czy spuszcza sie przez chłodnice węzem dolnym, prosiłym o szybką odpowiedź, z góry dziękuje ;)

EDIT
Auto jest z roku 1994

PS. Wiecie może gdzie można kupić książkę serwisową do tego samochodu ?
jacek63pol
Nowicjusz

• 03 Lis 2007, 16:12

Zobacz

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

to bardzo awaryjny silnik. Jak tylko usłyszysz jakieś stuki to go gaś a nie staraj się dojechać do domu.Nie pamiętam czy ma kranik w bloku ale mam do niego książkę po angielsku poźniej do niej zobaczę i dam znać.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

04 Lis 2007, 00:37

Dzięki wielkie, właśnie czytam o tym silniku, naprawde bardzo byłbym Ci wdzięczny jakbyś odpowiedział mi na pytanie wyżej.

Szukałem po internecie tej ksiązki naprawczej\serwisowej do chryslera ale nigdzie nie mogę jej znaleźć, nawet do kupna...

pzdr.
    jacek63pol
    Nowicjusz

04 Lis 2007, 01:27

Znalazłem tą książkę jest po angielsku wydawnictwo Haynes Repair Manual.Tytuł:Dodge caravan Plymouth Voyager & Chrysler Town & Country 1984 thru 1995 MIni-vans.Jest tu dużo rysunkow ale jak spuścić płyn-nie ma.Trzeba samemu patrzeć na dole w chłodnicy powinien być korek do spuszczania płynu.Blok silnika trzeba oglądnąć korki są najczęściej przy 4 cylindrze.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

04 Lis 2007, 01:39

[link do eBay wygasł] tu była do sprzedania.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

04 Lis 2007, 14:00

DZięki wielkie za pomoc, ksiazke taką kupie może w przyszłym tygodniu :)
    jacek63pol
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy Zlot Citroenów 2CV
      Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...

25 Lis 2007, 22:02

Tu jeszcze znalazłem link do strony gdzie możesz pobrać instrukcje do Voyagera oraz kupić części: http://asu.pl/portal/html/modules.php?n ... load&cid=4
    andrzej_124
    Stały forumowicz