Cieknące paliwo - Opel Kadett

02 Gru 2012, 15:01

Witam dawno mnie tutaj nie było mam następujący problem w kadecie cieknie paliwo z rury wydechowej . Jaka może być przyczyna. zona mówi że czuć paliwem i leje się za samochodem z rury wydechowej jak jedzie. Może ktoś pomóc...?
rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: góral podbeskidzia
Prawo jazdy: 01 08 2005
Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4
  • 02 Gru 2012, 18:30

Może uszczelka jest trefna lub dziuraw baku- sprawdź czy przypadkiem nie kapie tez pod spodem i nie dostaje się do samochodu. Jaki to dokładnie rocznik?
    Savro
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Auto: BMW M3
    Paliwo: Benzyna

02 Gru 2012, 19:59

rikiMor0102 napisał(a):cieknie paliwo z rury wydechowej

Savro napisał(a):Może uszczelka jest trefna lub dziuraw baku

Uszczelka ? Niby jaka? Dziura w baku? I dla tego cieknie paliwo z rury wydechowej.Chyba coś ci się pomyliło.Rocznik jest ważny ale chyba ważniejsze jest to czy jest to wielo czy mono wtrysk może ma gaźnik?
    Na pewno silnik jest zalewany.Może leją wtryski może gaźnik już swoje przejechał może filtr powietrza jest zapchany może być różnie.
    kant95
    Zaawansowany

Miejscowość: lublin
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Chrysler Voyager
    Silnik: 2.5
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Van
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1995

02 Gru 2012, 21:46

kant95 ma rację zgadzam się z nim. Też tak myslę że może silnik być zalewany ale może być też coś innego i chciałem usłyszeć waszą opinię. Co jeszcze sprawdzić. Silnik to 1.6 oczywiście monowtrysk rocznik 89.
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika

26 Gru 2012, 08:23

Dziękuję za podpowiedzi , problem został rozwiązany nie był to żaden wyciek paliwa , lecz woda zbierała się w tłumiku i wystarczyło przejechać parę kilometrów i problemu nie ma . Mam natomiast inne pytanie samochód zaczął wchodzić strasznie wysoko na obroty. Po odpaleniu wchodzi na 3 tys i tak trzyma czy to tylko silnik krokowy czy jeszcze coś innego może być...?
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika

26 Gru 2012, 22:26

rikiMor0102 napisał(a):Dziękuję za podpowiedzi , problem został rozwiązany nie był to żaden wyciek paliwa , lecz woda zbierała się w tłumiku i

Jak prawie przez miesiąc nie odróżniałeś benzyny od wody to co tu pisać o jakiś obrotach.
    kant95
    Zaawansowany

Miejscowość: lublin
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Chrysler Voyager
    Silnik: 2.5
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Van
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1995
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować samochód do jazdy podczas zimy?
      W zimie przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Trzeba pamiętać o konieczności oczyszczenia samochodu ze śniegu i lodu, a także ...

27 Gru 2012, 08:10

Najlepiej pisać takie posty jak :naughty: ten i w ten sposób nabija się własne konto postami . Potem takich zaawansowanych forumowiczów to tutaj jest rzesza a jak chcesz pomocy to nic. Nikt Cię nie zrozumie ,od razu krytyka i to w święta :D Zresztą nie potrzebna bo niby jak miałem wyczuć to paliwo jak byłem za granicą i po miesiącu przyjechałem. A kadet musi jeździć co mieli mi próbkę tej kapiącej wody przysłać w fiolce ... :mrgreen: Jeszcze raz dzięki za podpowiedz :ok:
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika