Cinqecento

23 Gru 2012, 10:34

HigherLove napisał(a):Prawda ogrzewanie w zimę to tragedia, przykryłam chlodnice tektura z dziurkami i tak w aucie nagrzalo mi się dopiero w połowie drogi tj. po 15km bez tej tekturki temp + wiatr = nawet nie 20st w chłodnicy.

Przy całkowicie sprawnym termostacie zasłanianie chłodnicy tekturką nie daje nic. Zamiast ryzykować ugotowanie auta lepiej zatkać kratki na podszybiu - tam są węże od nagrzewnicy na wierzchu i pęd zimnego powietrza bardzo je chłodzi dlatego nie grzeje zbyt dobrze.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

23 Gru 2012, 11:05

Jak już brać to tylko 899 na wtrysku, zero problemów z silnikiem. Jedynie trzeba patrzeć na rdzę pod autem bo na zewnątrz jest ocynk.
Co do gaźnika Aisan, nie oczekujmy od 98% kierowców dla których wymiana klocków czy filtrów to już jest mega problem żeby jeszcze znali się na tak skompilowanym urządzeniu jakim jest ten gaźnik.
Zacytuje mechanika z ASO u którego byłem na regulacji właśnie tego azjatyckiego syfu: "o ku***".
kowalsky
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pickup ŠKODA FUNstar
    Nowy samochód marzeń 23 stażystów ze Szkoły Zawodowej ŠKODA Auto to zuchwały Pickup ŠKODA FUNstar. Koncepcja tego pojazdu, opartego na nowej ŠKODZIE Fabia, jest rezultatem projektu "samochód ...