Cinquecento 700-kupić czy nie?

28 Wrz 2008, 19:27

Witam,niedawno zdałem egzamin na prawo jazdy i chcę kupić mały samochodzik tani w utrzymaniu.Co sądzicie o CC 700,112 tys.przebieg,bezwypadkowy,97 rocznik,cena 2000 zł.Warto czy nie? pozdrawiam:)
carloss
Nowicjusz

28 Wrz 2008, 21:19

Cena, jak na zadbany egzemplarz, jest dobra. Sam mam CC tylko, że z 95 roku. Ale tak generalnie to polecałbym Ci kupić 900-setkę, bo ma tylko nieznacznie większe spalanie, a moc o niebo lepsza.
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

28 Wrz 2008, 23:26

carloss napisał(a):Witam,niedawno zdałem egzamin na prawo jazdy i chcę kupić mały samochodzik tani w utrzymaniu.Co sądzicie o CC 700,112 tys.przebieg,bezwypadkowy,97 rocznik,cena 2000 zł.Warto czy nie? pozdrawiam:)

Nie warto - parch od malucha silnik. Jedynie 900/1.1.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Wrz 2008, 06:57

wprawdzie silnik w CC700 to sprawdzona jednostka malucha w tym przypadku chłodzona wodą ale jak dla mnie sprawdza się rewelacyjnie. sam jeździłem takim modelem CC dwa lata i autko nigdy mnie nie zawiodło.
dodając do tego ceny i dostępność części, a także gabaryty samochodu w środku (kierowca i pasażer) to jest niezłym pomysłem do miasta za małe pieniądze.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak snu to jak nadmiar alkoholu u kierowcy
    Powodów zmęczenia i niewyspania może być wiele, przede wszystkim jednak to brak odpowiedniej ilości snu. Zachowania zaspanej osoby za kierownicą są równie niebezpieczne jak tej kierującej pojazdem pod wpływem ...
    Jak uczyć dzieci bezpieczeństwa na drogach?
    Aby skutecznie uczyć dzieci w wieku od 4 do 12 lat odpowiedniego zachowania w zakresie bezpieczeństwa ruchu, trzeba wiedzieć o ograniczeniach związanych z wiekiem oraz o tym, że nikt nie zrobi tego tak skutecznie jak rodzice ...