Cinquecento w spadku i co dalej ?

13 Maj 2021, 20:37

Cinquecento 700 z roku 1996 na gażniku aisan . Stałem się razem z bratem spadkobiercą czegoś takiego . Stan średni . No jeżdzi , przegląd przeszedł . Sprawa spadkowa na dniach . Po dopełnieniu formalności to złomować czy sprzedać ? Jak się patrzy na np. otomoto to takie coś się ceni nawet sporo . Chcą i a 4 tysia :shock:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

13 Maj 2021, 20:40

bonifacy napisał(a):Chcą i a 4 tysia
bo niektórzy młodzi kierowcy mają coś pod kopułką i kupują to na pierwsze auto a nie żyją marzeniami o e46 chodz z 4 tysiącami to ciężko mi uwierzyć. Jest grosz do zarobienia to ja bym sprzedał jak nie zagraża bezpieczeństwu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Maj 2021, 20:55

Kao napisał(a): Jest grosz do zarobienia to ja bym sprzedał jak nie zagraża bezpieczeństwu.
Kupuje to ktoś takie coś ? Jest sens wystawiać to na ogłoszeniu ? Może nie za cztery koła a za np. dwa ? Koszty już poniesione bo OC trzeba było wznowić . Czas będzie biegł a kupca być może nie będzie. Koszty .....koszty. Kultem to to chyba nie będzie tak jak maluch ........
bonifacy
Stały forumowicz

13 Maj 2021, 21:53

Ja bym wystawił za 1000, 1500 i po temacie, napewno ktoś się trafi, jest pełno młodziaków co szuka czegoś z małym silnikiem lub ktoś kto szuka na dobijanie na pole do lasu, ryby.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

13 Maj 2021, 22:26

Kao napisał(a):Ja bym wystawił za 1000
Jak znam życie to będzie rwanie z ceny. A będzie aby było OC jak najdalej , przegląd jak najdalej , pełny zbiornik wachy i gwarancja na wady ukryte :mrgreen: No nie wiem . Motam się czy aby złomowanie będzie najlepszym rozwiązaniem .
bonifacy
Stały forumowicz

14 Maj 2021, 09:19

Ja bym wystawił za 1000 i napisał cena bez negocjacji, jak się nie sprzeda w 2 tyg to na złom.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak spać podczas wyprawy samochodowej?
    Wyjazdowe pomysły na nocleg to prawdziwa karuzela. Do dyspozycji mamy kempingi, agroturystykę, hotele i… własne samochody. Oto kilka sposobów, jak urządzić się z noclegiem i które rozwiązanie może być ...

14 Maj 2021, 09:25

@bonifacy wystawić możesz raz na otomoto nawet na 14 dni będzie taniej i zobaczysz czy będzie jakieś zainteresowanie jak nie to zawsze na złom można później oddać. ja jednak myślę że jak dasz dobrą cena to kupiec znajdzie się szybko :yes:
bonifacy napisał(a):gwarancja na wady ukryte
Przesadzasz :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35