Citroen berlingo 1,6 hdi 2007r

06 Gru 2012, 21:28

witam mam problem jak to by wytłumaczyć zapalam auto i jest ok pali na dotyk ale gdy dodaje gazu nagle pedał w podłogę na biegu jałowym obroty dochodzą do 3 tyś i odcina silnik przerywa po czym gaśnie nie zawsze ale tak czasami jest i to nie tylko 3 tyś jest to przy 3-4 a nawet 5 tyś w jeździe wygląda to tak jakbym na maxa wcisnął pedał hamulca tak hamuje silnikiem po prostu go odcina tylko nie wiem co na biegu jałowym zobaczyłem zasysanie przewodu do środka co idzie na kolektor aluminiowy i jest połączony z przepustnicą do tej przepustnicy są podłączone czujniki jak odłączyłem jest to samo zobaczyłem czy się zamyka ta przepustnica ale niestety nie , następnie co zobaczyłem zapala się czerwona kontrolka ładowania i smarowania na desce rozdzielczej akurat w tym momencie co jest odcięcie przy 3 tyś obrotów czasami jest ok ze auto wchodzi w obroty na maxa a czasami nie, wymieniłem zawór egr kosztował 1000 zł wymieniłem czujnik wału ten na dole przy kole filtry wymienione wydech sprawdzony przy od pięciu wydechu całego od turbiny jest to samo błędy mi pokazują P1351, P0335, P2670 wtryski sprawdzałem na kompie porównanie ilościowe są ok bliska zeru proszę o pomoc bo już nie wiem co sprawdzać i jak brak pomysłów z góry dziękuje
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

10 Gru 2012, 17:59

teraz mam coś takiego ze zapalam dodaje gazu do 3 tyś i mi gaśnie kontrolki się zapalają tak samo jak wcześniej dodatkowo kontrolka stop jak odepnę wtyczkę od zaworu który steruje turbinę podciśnieniem jest ok ale obroty na maxa są wtedy tylko do 4 tyś jak podepnę jest to samo błędy te same jutro sprawdzę rozrząd jak macie coś jakiegoś pomysła pomocy proszę
ochroniarz02
Początkujący

19 Gru 2012, 22:46

witam wczoraj zrobiłem berlingo kabelek był przetarty od klimatyzacji dotykał do masy i komputer wariował temat jest zakończony dzięki
ochroniarz02
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
    Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...