Citroen berlingo 1.9 - zamarzło mi paliwo

02 Lut 2012, 21:03

Siemanko.
Mam taki problem iż zamarzło mi paliwo i nie idzie odpalić samochodu. Dolewałem lepszego paliwa, dodaje dodatku do diesla i nic. Gęste jest jak kisiel. Akumulator jest sprawny. Da radę jakoś go odpalić??
test
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

02 Lut 2012, 21:10

zamarznac mogło w filtrze i innych miejscach - najlepiej by było zaciągnąć do ciepłego garazu
i uzupełnić paliwem zimowym
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

02 Lut 2012, 21:15

Paliwo to ma verwa z orlenu plus taki dodatek na zimę do ON
test
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

03 Lut 2012, 12:26

Mnie spotkało to samo,niestety tylko ciepły garaż! Wystawiłem słoik z ON wylanym po rozmrożeniu z filtra,na balkon,rano nie mogłem w niego wbić palca! Wsadziłem do lodówki(-14st na wyświetlaczu),już po 15 minutach robiła się gęsta jak miód i biała jak mleko,też Orlen!!!Robią sobie jaja z ludzi,paliwo po 6 zł za litr,to tylko możliwe w Naszym Kraju,ja już na Orlenie nigdy paliwa nie kupię,LOTOS ma zdecydowanie lepszy ON Arktic.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...