Citroen Berlingo Na raty proszę o pomoc

03 Maj 2009, 09:08

witam

Mam takie pytanie, kupiłem jakis rok temu citroena berlingo dostawczego na raty w dominet banku na 3 lata spłaciłem juz chyba 10 rat a w tej chwili nie potrzebuje juz tego samochodu i chciałbym go sprzedac nadazyła mi sie okazja i mam juz kupca. A ja nie wiem jak to wyglada czy ja moge sprzedac samochód a pozniej wpłacici pieniadze i spłaic kredyt czy nie moge go sprzedac dopuki jest on na raty ?

Jak to jesli np. musze spłacic i czy musze czekac na jakies dokumenty ze jest juz moj?

jeśli ktos cos o tym wie bede bardzo wdzieczny za pomoc

pozdrawiam
krzychurr
Nowicjusz

03 Maj 2009, 12:20

to pyt chyba powinno byc w innym forum, ale wszystko zalezy co jest w dowodzie rejestracyjnym, jezeli nie ma wpisow i jestes pelnoprawnym posiadaczem to rob co chcesz, czasami jest pieczatka a najczesciej jest zarejestrowany na bank wtedy oni powiedza jakie sa procedury, zazwyczaj nie ma problemow nowy wlasciciel moze przejac kredyt lub splacic i tobie dac roznice to zalezy od umowy jakie sa koszty przy takiej splacie
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...