Citroen c1 czy c2, który z tych malutkich byście radzili?

23 Sie 2008, 09:45

jiGsaw napisał(a):No cóż, obiektywnie patrząc wychodzi na to, że jednak Ty miałeś wyjątkowe szczęście, a nie inni wyjątkowego pecha :wink:

Przestancie szerzyc stereotypy...
Moja mama jezdzi prawie 6-letnim Citroenem,
nie kiwnela jeszcze palcem przy tym aucie.
Mysle,ze jak kupisz C1 to tez pojezdzisz pare lat spokojnie,
a potem sprzedasz.
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

23 Sie 2008, 10:22

Citroen to chyba jeszcze jako tako się trzyma kupy z francuzów, ja bym nie ryzykował jednak. To, co się wyrabia moim znajomym i to, co można wyczytać w opiniach użytkowników ma mało wspólnego ze stereotypami, to po prostu fakty.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Sie 2008, 10:35

Moi rodzice maja citroena xsare od nowosci (kupiona w salonie, kwiecien 1998r), teraz leci 11 rok i auto spisuje sie bardzo dobrze. Jedna byla chyba awaria, cos zdaje sie z rodzielaczem pradu czy jakos tak. Ale jak na 11lat to maly pryszcz. Poza tym blacharka po 11-stu latach wyglada jak nowka - zadnych nawet najmniejszych oznak korozji, a lakier wciaz slicznie sie blyszczy. W srodku podobnie, nic nie skrzypi, a po materialach nie znac uplywu czasu. Uklad jezdny i silnik tez sprawuja sie bez zarzutu, wiec calosciowo samochod sprawuje sie nader przyzwoicie.
Rayoken
Nowicjusz

23 Sie 2008, 12:25

Dokładnie jedyne problemy francuzów to elektryka.
Jednak ja dużo bardziej wole peugeoty sa jak dla mnie milion razy ładniejsze. Dodatkowo silniki hdi są moim zdaniem duzo lepsze niż WV tdi.
kociub
Początkujący

23 Sie 2008, 19:57

U mnie w rodzinie wszyscy wierni toyotom oraz citroenom, ale ani jednym ani drugim nic zarzucić nie możemy. W sumie wiele zależy od tego czy masz auto od nowości lub od tego, kto przed Tobą go użytkował oraz od tego jak Ty dane autko użytkujesz. Znajomy ma piękną, nową toyotę corollę, ale tak ją "dopaszcza", że wolę citroena c3 mojej kuzynki, który jest wdzięczny i zadbany, chodzi cichutko i w ogóle sprawuje się super.
Kociczka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów