Citroen C6 otwierania awaryjne klapy tył.

17 Sie 2020, 13:18

Witam mam citroena C6

Nie mogę otworzyć kalpy tył, prawdopodobnie nie działa przycisk.

Jak to zrobić, nie potrafię wejść do bagażnika bo to sedan.

Proszę o pomoc
loret
Początkujący

• 17 Sie 2020, 13:23

Sprawdź w pierwszej kolejności bezpieczniki. Przyciski ot tak raczej nie wysiadają. Nie możesz otworzyć jej z pilota?

Tu masz podobny problem tyle że ze spoilerem citroen-c6-spojler-otwarty-nie-chowa-sie-vt118615.htm tam był chyba problem z BSI.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Sie 2020, 11:55

Nie ma bezpiecznika do zamka klapy.

Więc bezpieczniki odpadają, przycisk (miktorstyk) też jest dobry bo da się do niego dojść od zewnątrz też jest dobry.

Jest coś nie tak z zamkiem do którego nie da się dojść. Fotele jak to w sedanie nie są składane.

Ma ktoś jakiś pomysł ?
    loret
    Początkujący

19 Sie 2020, 13:21

loret napisał(a):przycisk (miktorstyk) też jest dobry bo da się do niego dojść od zewnątrz też jest dobry
    Jak masz do niego dostęp to sprawdź czy jest tam napięcie bo może nie ma i dlatego nie działa otwieranie.
    Jak próbujesz otwierać to spróbuj też lekko dociskać klapę czasem to pomaga przy zblokowanym zamku.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

20 Sie 2020, 11:38

napięcie jest, klapę dociskałem.
    Ktoś wie jak się otwiera awaryjnie w tym momencie ?
    loret
    Początkujący

21 Sie 2020, 08:51

sprawdziłem jeszcze raz dobrze pan pisał nie dochodzi prąd do tyłu bo lampy też z tylu nie działają.

Więc co to może być ?
    loret
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 - dane techniczne i wyposażenie
      Silnik nowego Audi S3 Nowo zbudowana jednostka napędowa 2.0 TFSI o mocy 221 kW (300 KM) i momencie obrotowym 380 Nm Przyspieszenie od 0 do 100 km/h w 4,8 sekundy , zużycie benzyny: 6,9 litra na 100 km (z przekładnią S tronic)Sportowy ...
      Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
      Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...

21 Sie 2020, 10:59

loret napisał(a):nie dochodzi prąd do tyłu bo lampy też z tylu nie działają
    Trzeba zatem poszukać wiązki we wnętrzu auta (zakładam że bezpieczniki wszystkie są ok) która idzie do tyłu i sprawdzać w niej napięcia.

Tak swoją drogą w C6 masz z tyłu otwierany podłokietnik i jak go otworzysz to tam nie dostaniesz się do bagażnika?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

26 Sie 2020, 13:35

nie ma szans tak sie dostać, za mało miejsca nawet dziecko by nie weszło.

Ktoś ma jakiś pomysł ?

Pozdrawiam

Zawiozłem auto do elektronika powiedział mi że nie może mi pomuc bo najpierw musze mu otworzyć bagażnik.
    loret
    Początkujący

28 Sie 2020, 09:55

otworzyłem udało mi się, wyciąłem w klapie dziurę, rozwaliłem zamek i otworzyłem.

Czyli zostaje mi tylko problem teraz z brakiem prądu z tyłu samochodu.

Co jest za to odpowiedzialne? nie ma prądu w tylnej części samochodu.
    loret
    Początkujący

01 Wrz 2020, 12:02

loret napisał(a):Czyli zostaje mi tylko problem teraz z brakiem prądu z tyłu samochodu.

Co jest za to odpowiedzialne? nie ma prądu w tylnej części samochodu.
    Szukaj wiązki które idzie do przodu i sprawdź jej połączenia aż do samego przodu. Jak ją znajdziesz już z przodu możesz sprawdzić wybrane kable na przejście to ci odpowie na pytanie czy nie ma w niej przerwy.
    Rokiko
    Forumowicz VIP