Citroen evasione 2003 rok poj.2.0hdi

20 Lis 2012, 20:15

Witam mam problem EGR wyświetla misią błąd egru 0403 przerwa sprawdziłem okablowania do kompa i na masę są ok wymieniłem wszystkie zaworki sterujące podciśnieniem zapłaciłem za nie 800 zł jest raz dobrze a raz nie po skasowaniu błędu jest przez chwile ok ale przejadę się i zapala się czek i błąd ten sam i wtedy gdy się zapali czek to obroty są tylko do 3 tyś więcej nie to jest wtedy max
gdy skasuje błąd obroty są wtedy ok i ma moc ja już głupi jestem pomocy proszę szybką odpowiedź
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

21 Lis 2012, 15:32

Może warto wymoczyć EGR w chemii? Czasem pomaga,a czasem konieczny jest nowy. Niestety u Ciebie nie można go zaślepić jak kiedyś w starszych autach...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Lis 2012, 18:35

dzięki już sobie poradziłem był jeszcze jeden błąd 0402 chyba spadek mocy wtryskiwacz 1 w kostce na wtryskiwaczu nie łączyło i dlatego tylko do 3 tyś obrotów to piny po dociskałem jest ciasno i nie rozłącza tak samo było na cewkach sterujących egr tez była luźna kostka dzięki pozdrawiam :ok:
ochroniarz02
Początkujący

21 Lis 2012, 20:58

Citroen Evasion 2003r ?
składak Andre' ? oficjalnie Evasiony skończyli jak ruszyły C8 w połowie 2002r ...
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

23 Lis 2012, 20:34

tak przepraszam za pomyłkę pomyliły mi się auta to było inne auto temat jest zakończony .
ochroniarz02
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak można odzyskać utracone zniżki z OC i AC?
    Wypracowane zniżki na polisie ubezpieczeniowej są chlubą niejednego kierowcy. Jednak bardzo łatwo je stracić i to w bardzo krótkim czasie. Z dzisiejszego artykułu dowiesz się jak odzyskać utracone zniżki z polis OC ...