Citroen Jumper 2.2hdi - brak ogrzewania

21 Paź 2020, 13:47

Witam!

jestem nowym użytkownikiem forum, mam problem z ogrzewaniem w/w samochodzie. Przełączając kółko na ciepłe dalej leci zimne, może ktoś mi wytłumaczyć gdzie znajduje się klapa i w jaki sposób ponownie uruchomić ogrzewanie? Ma ktoś może dokładny rozpis bezpieczników? Może któryś jest spalony :(
Mam nadzieję, że da się to naprawić bez wyciągania deski :mrgreen:
edit: sprawdziłem węże i są ciepłe od nagrzewnicy

Ktoś się orientuje do czego jest ta biała kostka po prawej?

Pozdrawiam
petto
Obserwowany

21 Paź 2020, 14:42

Pytanie czy sterowanie masz już elektroniczne czy za pomocą cięgła podczas przekręcania.
Który rok tego Jumpera?
Wrzuć zdjęcie panelu sterowania.

Na tym zdjęciu widać regulację za pomocą cięgieł, a nie silników więc jeżeli zmieniasz za pomocą pokrętła na ciepłe a dalej leci zimne to oznacza zazwyczaj uszkodzoną linkę cięgna która nie otwiera odpowiednio klapy przy nagrzewnicy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Paź 2020, 16:49

Problem rozwiązany.

dla potomnych;
Sprawdźcie czy linka otwiera i zamyka klapę - u mnie pokrętło zapadło się przez co nie pociągało linką.
petto
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Avalon testowana przez robota
    Toyota zwiększyła wydajność i bezpieczeństwo testów trwałości nowych modeli, zatrudniając do nich robota własnej produkcji. Robot wykorzystuje zaawansowane technologie zautomatyzowanej jazdy, w tym bardzo precyzyjny ...
    Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
    Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...