Citroen Saxo czy Peugeot 106 a może coś innego?

20 Lip 2010, 19:54

Witam!
W najbliszym czasie mam zamiar kupic swoje pierwsze auto. Do wydania mam ok. 5.5 tys zl. Intesuje mnie samochod mniejszych wymiarow. Rocznik min 97. Obowiazkowo wspomaganie kierownicy. Zastanawiam sie nad Citroenem Saxo (1.0i, 1.1i), Puegotem 106 (1.0, 1.1). Powiedzcie mi czy to dobre auta, ktory lepiej wybrac, chyba ze zaproponujeci mi cos innego :)

Pozdrawiam
cytadeusz
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

20 Lip 2010, 20:32

Fiat Seicento 1.1 54KM,Fiat Punto 1.2 60KM/75KM.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Lip 2010, 21:22

a co sadzisz o Saxo i 106stce ??
cytadeusz
Nowicjusz

20 Lip 2010, 21:24

Saxo na ogół dobre autko ale 106 niewiem jak jest bo auto było w moich typach (za nie długi czas będę kupował auto) i raczej odpada ponieważ już sie spotkałem z paroma przypadkami że co chwile lubi sie coś psuć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Lip 2010, 21:29

wlasnie patrze na F. Punto, calkiem mnie przekonuje ale jak jest z nim z blacha ?? bo wiem ze saxo ma ocynkowana karoserje. ty co bys wybral saxo czy punto ?
cytadeusz
Nowicjusz

20 Lip 2010, 21:39

W Punto blacha jest ocynk oprócz tylnej klapy.Ja brałbym Punto bo jest troche większe od Saxo no i troche to auto już znam (jak masz jakieś pytania odnośnie Punto to pytaj).
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony letnie gwarancją bezpiecznej jazdy
    Opony letnie należy założyć wtedy, gdy średnia temperatura przekracza 7 stopni. Tym samym warto już teraz umówić się na zamianę, aby później uniknąć stania w kolejkach. 1. Czy opłaca się samemu zmieniać opony? ...
    McLaren P1 hybrid - 2,8 sek., 903 KM
    Propozycja z Wielkiej Brytanii to jeden z najmocniejszych samochodów, obecnych na światowym rynku, zastępująca legendarny model F1. Postanowiono w niej sięgnąć po najnowsze, dostępne rozwiązania. Z tego powodu pod ...