Citroen Xsara Picasso-2,0 HDI

13 Paź 2009, 15:55

Moja znajoma której mąż zmarł od jutra zaczyna sprzedawać taką Xsarę Picasso 2,0 HDI z 2001...jak mówi chciałaby dostać 15k (przebieg prawdziwy ok.150 tys).
Jako że auto jest sprawne i pewne to polecam na forum (bezinteresownie).Jeśli ktoś szuka pewnego auta,to niech napisze do mnie na PW. Auto do obejrzenia w Poznaniu.
Jak większość stałych formułowiczów wie,nie jestem handlarzem... :smile:
Ludzie po prostu szukają tutaj aut do kupna a mam po nosem okazję więc postanowiłem napisać ... :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

13 Paź 2009, 19:31

Bardzo udany samochód wysoko oceniony ,z tym silnikiem najbardziej polecany,150 tyś.km to dopiero początek życia tego sympatycznego i niezbyt drogiego w eksploatacji autka.Mechanicy tak określają ten samochód ,to jeden z najlepszych i najbardziej udanych Citroenów ostatnich lat,komentarza tutaj nie trzeba(4.5 gwiazdki na 6).Taka TOYOTA RAV4 została oceniona na 5 gwiazdek to świadczy tylko o jakości tego Citroena.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

13 Paź 2009, 21:53

PhantomASA1 napisał(a):Bardzo udany samochód wysoko oceniony ,z tym silnikiem najbardziej polecany,150 tyś.km to dopiero początek życia tego sympatycznego i niezbyt drogiego w eksploatacji autka.Mechanicy tak określają ten samochód ,to jeden z najlepszych i najbardziej udanych Citroenów ostatnich lat,komentarza tutaj nie trzeba(4.5 gwiazdki na 6).Taka TOYOTA RAV4 została oceniona na 5 gwiazdek to świadczy tylko o jakości tego Citroena.

Jezeli serwisujesz w aso to drogiego... :roll:
szkoda ze nikt nie docenia tego gdy sprzedajesz- ja chcialem sprzedac w tym roku za 20k- zaintersowanie bylo umiarkowane(swiezo po przegladzie i naprawach w aso na ponad 3k)
Slyszac te teksty- taki mozna miec za 12 tysiecy z palcem w d... usunalem ogloszenie i chce go zajezdzic :neutral:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

14 Paź 2009, 16:01

Jerzy i uczynisz właściwie :wink: Gdybym ja miał Xsarę Picasso z silnikiem 2.0 HDI z przebiegiem 150 tyś.km to nie sprzedałbym jej ,takie autko to skarb,piszesz drogo w ASO,praktycznie w każdym ASO jest drogo,jeśli ktoś nie potrafi docenić autka serwisowanego w ASO(odpowiednia cena) to nie ma zielonego pojęcia jaka to jest wartość.Jerzy przyklej na tylnej klapie znaczek VW to ustawią się do ciebie kolejki i wtedy możesz podnieść cenę o 10 000 zł.Mój znajomy chciał kupić VW Passata sprowadzonego z Niemiec,ja mu odradziłem,powiedziałem mu Rysiu na 100% będzie miał albo nabite w kołach kilosów lub biciuch :!: Pojechał z mechanikiem(z rodziny),samochód okazał się nie dość że bity (zrobiony) to jeszcze do tego miał cofnięty licznik według ocen z połowę.Rysiowi poradziłem Francuza z silnikiem HDI i Rysiu mnie posłuchał,kupił Citroena Berlingo z silnikiem 2.0 HDI właśnie z udokumentowanym przebiegiem też coś .ok 160 kkm,cena też tak ok.15 tyś .zł(nie pamiętam rocznika),jest tak zadowolony,opowiada tylko jak to hula :grin: Silnika nie słychać,cóż to świetne HDI :!: Moja wiedza na temat np.regeneracji pompy wysokiego ciśnienia tych aut w ASO ,waha się od 600-1400 zł czy to jest drogo?!No nie wiem,biorąc pod uwagę to,że posłuży wiele lat.Jerzy nie sprzedawaj swej Xsary za czapkę gruszek,gdyż to naprawdę model udany podobnie jak Mondeo Forda,uważaj tylko na instalację multipleksową(z tym jak z jajkiem).Zajeżdżaj Xsarę a tym ,którzy chcą kupić taniutko autko serwisowane w ASO mów ,zjeżdżaj :!: :mrgreen:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

15 Gru 2010, 21:37

witam ktos pomoze z picasso 2001r?

[ Dodano: 15 Grudzień 2010, 21:41 ]
wysiadlo mi ogrzewanie w picasso 2001r,2,0Hdi.na wyswietlaczu wszystko jest a dmuchawa nie dziala,jaka moze byc przyczyna?
maniutek74
Nowicjusz

Miejscowość: gostynin

15 Gru 2010, 21:37

witam ktos pomoze z picasso 2001r?
maniutek74
Nowicjusz

Miejscowość: gostynin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Škoda Kodiaq SPORTLINE i Škoda Kodiaq Scout
    Modele KODIAQ SPORTLINE i KODIAQ SCOUT stawiają kolejny krok w ofensywie czeskiej marki w segmencie SUV. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Elegancki i dynamiczny SUV, który szczególnie przypadnie do gustu entuzjastom ...

15 Gru 2010, 22:16

maniutek74 napisał(a):witam ktos pomoze z picasso 2001r?

[ Dodano: 15 Grudzień 2010, 21:41 ]
wysiadlo mi ogrzewanie w picasso 2001r,2,0Hdi.na wyswietlaczu wszystko jest a dmuchawa nie dziala,jaka moze byc przyczyna?

do elektronika najpierw moze sterowanie, ja takich przygod nie mialem
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

16 Gru 2010, 07:35

Najlepiej jest zacząć od sprawdzenia bezpiecznika.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Gru 2010, 08:20

Może lepiej auto było by wystawić w dziale sprzedam samochód??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012