Jerzy i uczynisz właściwie
![Wink :wink:]()
Gdybym ja miał Xsarę Picasso z silnikiem 2.0 HDI z przebiegiem 150 tyś.km to nie sprzedałbym jej ,takie autko to skarb,piszesz drogo w ASO,praktycznie w każdym ASO jest drogo,jeśli ktoś nie potrafi docenić autka serwisowanego w ASO(odpowiednia cena) to nie ma zielonego pojęcia jaka to jest wartość.Jerzy przyklej na tylnej klapie znaczek VW to ustawią się do ciebie kolejki i wtedy możesz podnieść cenę o 10 000 zł.Mój znajomy chciał kupić VW Passata sprowadzonego z Niemiec,ja mu odradziłem,powiedziałem mu Rysiu na 100% będzie miał albo nabite w kołach kilosów lub biciuch
![Exclamation :!:]()
Pojechał z mechanikiem(z rodziny),samochód okazał się nie dość że bity (zrobiony) to jeszcze do tego miał cofnięty licznik według ocen z połowę.Rysiowi poradziłem Francuza z silnikiem HDI i Rysiu mnie posłuchał,kupił Citroena Berlingo z silnikiem 2.0 HDI właśnie z udokumentowanym przebiegiem też coś .ok 160 kkm,cena też tak ok.15 tyś .zł(nie pamiętam rocznika),jest tak zadowolony,opowiada tylko jak to hula
![Very Happy :grin:]()
Silnika nie słychać,cóż to świetne HDI
![Exclamation :!:]()
Moja wiedza na temat np.regeneracji pompy wysokiego ciśnienia tych aut w ASO ,waha się od 600-1400 zł czy to jest drogo?!No nie wiem,biorąc pod uwagę to,że posłuży wiele lat.Jerzy nie sprzedawaj swej Xsary za czapkę gruszek,gdyż to naprawdę model udany podobnie jak Mondeo Forda,uważaj tylko na instalację multipleksową(z tym jak z jajkiem).Zajeżdżaj Xsarę a tym ,którzy chcą kupić taniutko autko serwisowane w ASO mów ,zjeżdżaj
![Mr. Green :mrgreen:]()