Civic VI 5D czy Mazda 323F ?

01 Lip 2008, 21:47

Witam.
Przymierzam się do kupna samochodu i mam na oku dwa konkretne modele. Są to: Honda Civic 1.4 VI generacji pięciodrzwiowa oraz Mazda 323F 1.5. Samochód powinien być nie starszy niż z 1997 roku.
Oba modele cieszą się dobrymi opiniami jednak chciałbym poznać wasze zdanie na ich temat.
Zależy mi głównie na wadach, tak aby zobaczyć których jest więcej, aczkolwiek każda informacja na pewno się przyda.
W hondzie słyszałem o częstej korozji tylnych błotników co trochę mnie zniechęca, za to mazda pali więcej.
Chciałbtym pozanć wasze opinie
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam 8)
cens01
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

09 Wrz 2008, 20:40

chlopie mam ten sam dylemat...
drzewo
Nowicjusz

09 Wrz 2008, 20:47

szczerze to nie znam tych samochodów ale wybrałbym mazdę , porostu bardziej mi się podoba , jeśli oba ci się pobają to kieruj się stanem technicznym , cena i szlus :D
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Wrz 2008, 22:42

ja wolałbym Civica :)
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 11:03

Ciężki orzech do zgryzienia :) Praktycznie nie ma osoby która by mogła powiedzieć który jest lepszy faktycznie :) Każdy ma plusy i minusy :) Honda trochę szybsza za to mazda niby lepsza blacha i silnik... Dużo tego. moim zdaniem to już decyduje kwestia gustu.
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 14:05

na twoim miejscu wybrałbym mazde... z kilku prostych podowód...
1 niskoawaryjnosc silnika
2 jak juz kolega wspomial blacha trzyma dłuzej bez rdzy
3 Uzależnia ;P
4 Czesci raczej szybko znajdziesz;]
Tiddey
Nowicjusz

Miejscowość: Chodzież
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
    Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...

12 Wrz 2008, 11:38

Chciałbym dodać iż civicy bardzo dużo wybaczą jak ich przycisniesz :) ich silniki są praktycznie nie do zajechania
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika