Trabant 1.1

21 Sie 2008, 15:13

Witam serdecznie.

Po przemyśleniach i szybszym biciu serca, zdecydowałem, że chciałbym by to Trabant nosił miano mojego pierwszego samochodu.
Dlaczego?
Jest dość tani (interesuje mnie zakup do 2000zł), dość przestronny (w grę wchodzi tylko kombi), posiada silnik VW 1.1 i jest z plastiku (słowa ojca) i, powiedzmy, posiada to 'retro' w sobie, o które najbardziej mi chodzi.
Niestety, więcej o nim nie wiem.
Chciałbym dowiedzieć się więcej o jego codziennej eksploatacji, bezawaryjności (to dla mnie ważne) i jakiś innych wadach.

Bardzo proszę o pomoc.

Mile widziane jakieś inne propozycje aut, do 2000zł, w miarę bezawaryjne (najlepiej mniejsze, z niedużą pojemnością, tanie w eksploatacji, osiągi nie są ważne) ;)

Z góry dziękuję.
robaczek
Nowicjusz

28 Sie 2008, 13:29

i co Ci z tego Trabanta? ;| Na Twoim miejscu wolalbym dozbierac pare groszy i kupic Clio albo Golfa,oczywiscie mam na mysli pierwsze egzemplarze owych samochodow :)
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

28 Sie 2008, 19:28

za ta cenę według mnie tylko golf 2, jak na swój wiek jest bezawaryjny.
mat1
Nowicjusz

28 Sie 2008, 19:48

Silnik jest od polo - raczej w porządku jednostka. Reszta konstrukcji anarchiczna, ale nie taka znowu straszna. Mimo to, bardziej praktyczny w tej cenie wydaje się golf2.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Sie 2008, 00:40

Zastanów sie, ja na Twoim miejscu rozejrzałbym się za Golfem II lub starym dobrem Fiatem 126p, retro jak nic, ekonomiczne, a i lans w takich autkach jest niemały (jeszcze Explosion w głośnikach i jaaaazda) :D
navy69
Nowicjusz

30 Sie 2008, 01:07

navy69 napisał(a):Zastanów sie, ja na Twoim miejscu rozejrzałbym się za Golfem II lub starym dobrem Fiatem 126p, retro jak nic, ekonomiczne, a i lans w takich autkach jest niemały (jeszcze Explosion w głośnikach i jaaaazda) :D

Chyba jesteś niepoważny?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

30 Sie 2008, 01:15

navy69 napisał(a):Zastanów sie, ja na Twoim miejscu rozejrzałbym się za Golfem II lub starym dobrem Fiatem 126p, retro jak nic, ekonomiczne, a i lans w takich autkach jest niemały (jeszcze Explosion w głośnikach i jaaaazda) :D

Hahahaha :D przepraszam ale nie moglem sie powstrzymac aby tego nie napisac :D na tym skoncze moj wybitny post :)
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

30 Sie 2008, 08:30

bierz trabiego!
Będziesz miał masę wspomnień, a komfort jazdy, zawszwe będzie niski w auce za 2 tysiaki ;)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

02 Wrz 2008, 05:37

za 2 tysie moge Ci sprzedac CC 700 1997 rok produkcji...
zero rdzy...niemalze idealny stan...
prawy przegub stuka tylko...ale to koszt okolo 100zl

mysle ze CC to jedyne dobre rozwiazanei za taka kASE ;]
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

02 Wrz 2008, 10:30

cc w konserwie może wziąć, ale na pewno nie z silnikiem od kaszlaka.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Wrz 2008, 20:44

a trabant wiekszy ??

masz minimalne pojecie o czym ty mowisz??
bo ja np wstydzilbym sie na wies tym pojechac a nei wspomne o jakims miescie...

cc 700 to przy trabancie jest limuzyna...wstydu juz nie ma...
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

02 Wrz 2008, 21:46

jak zobaczyłem takiego trabanta to ..... uśmiałem się trochę z twojego pomysłu :) lepiej już ten golf 2 :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Wrz 2008, 13:06

wdz_ napisał(a):a trabant wiekszy ??

masz minimalne pojecie o czym ty mowisz??
bo ja np wstydzilbym sie na wies tym pojechac a nei wspomne o jakims miescie...

cc 700 to przy trabancie jest limuzyna...wstydu juz nie ma...

No, widocznie pojęcie wstydu jest dla nas zupełnie inne, co widać po Twoim guście samochodowym :) A co do CC 700 to sorry, ale wolę trabant niż mieć coś wspólnego z maluchem, bo silnik ten jest od kaszla i taka prawda. Przynajmniej jest to tzw "retro"
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

03 Wrz 2008, 15:04

Dla mnie większą siarą jest wiejska calibra niż trabi...

A jak chcesz porównać osiągi 1.1 do 700 ? :?
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

07 Wrz 2008, 00:03

Ludzie, Wy czegoś nie rozumiecie. Takiego Golfa II czy CC nie chcę. Każdy zwykły śmiertelnik może się tym wozić. Już wolę Fiata 126p w old schoolowej wersji. Wybrałem Trabiego ze względu na oryginalność, na pokazanie się w tłumie. Jestem takim typem człowieka, że wszystko co posiadam, musi być niepowtarzalne. Chcę się wyróżnić, a zarazem mieć wiele wspomnień. Wiem doskonale, że racjonalne myślenie doprowadzi do CC czy Golfa.
Powiedzmy tak: śmieszna kasa - śmieszne auto :wink:
Wiecie może coś więcej o takim Trabanciku? :)
robaczek
Nowicjusz