REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jaki odglos a mianowicie:metaliczne czy gluche...Auto9292 napisał(a): Pierw stuki na nierównościach
To co Ci zapodam do sprawdzenia to musi być dwie osoby.Nie mam 100% ale poejrzewam ze to mogą być gorne łozyska amorków.A więc:jeden kreci kierownicą a natmiast drugi musi sluchać i obserwować sprezyny amorkow.W trakcie wykonywania tych skrętów powinno być cicho a sprezyny powinny kręcic się plynnie.Natomiast jezeli łozyska będą przytarte to powinno być widoczne na sprezynie/przeskoki/no i oczywiście odglosy stukania.Czynności te trzeba wykonać w sam.jak stoi normalnie na kolach...Nic to nie kosztuje a sprobowac warto...Auto9292 napisał(a): czasem nie słychać czasem słychać.
Cieszę się ze coś tam podpowiedziałem.Mam troche stazu w tym tamacie/-diagnosta SKP/.Owszem robiło się głownie BT ale jak był tylko czas a klient zyczył sobie sprawdzenia bo cos mu tam puka,stuka to sie to robiło.Nie było zadnego problemu bo na zmianie było nas 2 lub 3.Oczywiście nie zawsze się znalazlo jakies tam przyczyny ale czlowiek się starał zeby było ok i klient był zadowolony.Wiadomo ze mając pojazd pod nosem inaczej to wszystko przebiega a inaczej doradzać komus na odleglość.Najwazniejsze ze przyczyna znaleziona a przy okazji pan"fuchowiec" tez jakiejś wiedzy łyknął...Auto9292 napisał(a):Dzięki Twojej poradzie znalazłem przyczynę