REKLAMA
Witam,
planuję zmianę samochodu i mam problem z wyborem konkretnego modelu, nie wiem na czym się skupić
Podstawowym kryterium będzie cena: 15000 zł i dobrze by było, gdybym w tym przedziale zmieścił się razem z rejestracją i opłatami.
Jestem z Kutna więc myślę, że teren poszukiwań +/- 50km.
Co do wymagań, obecnie jeżdżę Renaultem Megane z 2001r. z silnikiem 1,9 dCi i w sumie jestem zadowolony, auto w miarę dynamiczne, oszczędne (spalanie w granicach 6l/100km) i dość trwałe (przez 2 lata użytkowania robione niewielkie naprawy). Chciałbym, żeby nowy samochód utrzymał ten poziom.
Po wstępnym przeglądaniu ofert moją uwagę przyciągnął Peugeot 407 z silnikiem 2.0 hdi 136KM.
Auto wygląda nowocześnie i ładnie, środek przestronny, a silnik podobno zapewnia odpowiednią dynamikę.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jeżdżę stosunkowo nie dużo 10-15 tyś km rocznie, w większości czasu jeżdżę sam, nie mam rodziny i dzieci (więc raczej nie interesują mnie kombiaki). Rozważam również silniki benzynowe, ale nie ukrywam, że bardziej ciągnie mnie do Diesel'a.
Nie ograniczam się do konkretnej marki, czy kraju pochodzenia samochodu. Proszę o opinie i propozycje, rozważę wszystkie wymienione
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.