Co kupić 2.000-3.000 zł?

27 Kwi 2011, 21:05

Wymieniasz tylną klape na nową,reperaturki na tylne nadkola i masz spokój na jakiś czas z rudą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Kwi 2011, 21:18

Słabością Felicji jak i Favoritki jest to że mają małą sztywność nadwozia. Ostatnio spotkałem się z egzemplarzem w którym pękła przednia szyba po wjechaniu jednym kołem na krawężnik :roll: makabra.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

28 Kwi 2011, 16:05

No to trzeba będzie porozglądać w ogłoszeniach za wozem :D jeszcze anonse zakupie :D.

Tylko teraz nie wiem za ile sprzedać moją Renie. Myśle wystawić do 3tyś ale wiadomo że nikt nie kupi za tyle :D jak dostane 2500zł to byłbym bardzo happy :D
maw
Początkujący

Miejscowość: Staszów

28 Kwi 2011, 17:08

Ja bym sprzedał za 2koła bo te auta ciężko jest odsprzedać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Kwi 2011, 17:27

A jest w ogóle sens sprzedawać jeśli tyle włożyłeś?
kupisz inny samochód obojętnie jakiej marki i też będzie Ci się sypał(no może z Tico i Uno jest szansa na trafienie dobrego egzemplarza) i znów będziesz musiał dokładać.
Moim zdaniem lepiej zostawić tą renówkę.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

28 Kwi 2011, 18:14

No może i bym zostawił ale... Byłem u mechanika i już do wymiany mam 2 przednie łożyska słychać jak szumia, poduszke przy silniku bo jednej brak koszt min 200zł powiedział z robocizna, wymiana oleju w silniku(elf 15w40) 5l=100zł+filtr oleju 15zł+wymiana+podkładka aluminiowa od spustu oleju bo przy każdej wymianie się ją zmienia. To już nam daje ok 400zł.
Ostatnimi dniami zauważyłem że olej zaczyna cieknąć z miski na dole tak więc pewnie jakieś uszczelki i jeszcze by się coś znalazło. A boje się że i jeszcze coś się znajdzie do tego :( ostatnio cos mi szfankuje pompa paliwa, ale miernikiem popatrze przekaźniki i kostke pompy bo może prąd gdzieś znika, a jak nie to pompa mi się zacina. Czasem żałuje że jak kupowałem tą renówke to nie kupiłem jednak golfa 2 bo miałem w tej samej cenie ładny egzeplarz
maw
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Colt LPG - instalacja gazowa firmy STAG
    W odpowiedzi na rosnące ceny paliw i duże zainteresowanie klientów w salonach Mitsubishi pojawił się model Colt LPG z wysokiej jakości instalacją gazową firmy STAG. Jednocześnie w ofercie jest już dostępny Colt 2012 ...

28 Kwi 2011, 18:33

Taki urok starych aut.
Kumpel kupił Golfa II dbał o niego, chuchał, dmuchał, jeździł na zloty VW aż w końcu też skończyła mu się cierpliwość i go sprzedał( i to za 3400zł więc jak na Golfa II 1.3 naprawdę niezła cena ale tak jak pisałem dbał o niego tylko dużo pieniędzy i cierpliwości go to kosztowało).
Z tym się trzeba liczyć po prostu.
Choć pewnie części do Golfa są tańsze.
400 zł to nie tragedia, kupisz i przynajmniej tyle włożysz na wejściu a tak wiesz co masz i samochód w sumie wyprowadzony na prostą.
Jasiek90
Stały forumowicz

28 Kwi 2011, 18:49

Jasiek90 no niby, jeśli bym wiedział że nie pójdzie te 400zł na marne bo może zaraz się okazać że co inne zaraz ją zaboli i wtedy koszty lecą :/. Tym bardziej że za rok znów muszę wymienić butle bo wychodzi homologacja i kolejne 300/400zł do tego jeszcze komplet nadkoli oraz trzeba oblukać skąd te wycieki oleju jeden na dole z miski, a drugi cieknie zaś koło kopułki, pewnie uszczelniacze do wymiany.
Tak więc koszty urosną do kolejnego 1000zł , tyle że w tym roku tak z 600 zł a na 2012 rok butla do 400zł.
maw
Początkujący

28 Kwi 2011, 19:03

Kumpel ostatnio kupił Lanosa 1.5 za 3 tys. zł.
Samochód znacznie nowszy niż te wszystkie renówki i VW a co za tym idzie mniej wyeksploatowany.
Barol na pewno Ci pomoże bo on zna Lanosa na wylot :smile:
Moim zdaniem fajna propozycja.
Jasiek90
Stały forumowicz

28 Kwi 2011, 20:49

Tylko strasznie ciężko dostać Lanosa w db stanie za 3tys i zazwyczaj są to same ubogie wersje ale nie mówie też że sie nie da.Ostatnio widziałem na allegro Lanosa za 2700zł z Krakowa,biały,z gazem,do wymiany przednie amortyzatory i uszczelka pod głowicą (sprzedawca o tym napisał) i na fotkach wyglądał całkiem nieżle.

zobacz tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

28 Kwi 2011, 21:08

Z Lanosem może być trudno ale Espero znajdzie się bez problemu :smile:
Jasiek90
Stały forumowicz

29 Kwi 2011, 04:34

Ewentualnie Nexia :wink:
Barol
Awatar użytkownika

29 Kwi 2011, 10:35

Nexia jak już to tylko w hatchback, choć sedan ładniejsze lampy z tyłu ma. Ale sedan zbyt długi jak dla mnie xD

Wychaczyłem takie coś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
maw
Początkujący

29 Kwi 2011, 11:25

Jak na Nexie to wygląda nie najgorzej ale widać że do małych poprawek jest.
Barol
Awatar użytkownika

01 Maj 2011, 10:17

Chyba jednak zostawie sobie tą renówke. Zrobie to co jest do zrobienia i jeszcze z 2 lata polata :D. A później jak będe zmieniał to już na coś nowszego i droższego
maw
Początkujący