Co kupić dla dziewczyny?

13 Mar 2013, 23:36

Moja przyjaciółka zrobiła sobie niedawno prawo jazdy ,i zameuirza kupić sobie samochodzik do pracy :)
Chcę jej zrobić prezent, kupując jakiś mały, miejski samochód, do 5-6 tys. zł tak na początek.
Zastanawiałem się nad Fiatem Seicento, ale są już troche za bardzo "znane" i zbyt używane.. no ale nie o to mi chodzi.[/b] :mrgreen:

[b]podoba jej się Ford Ka I , znana "kaczka", czy tam "żaba" jak kto woli.... kosztuje nie wiele, typowy samochod dla kobiety ,a nawet dla faceta jak jest sam :D :wink:
No myślicie o tym wyborze?
Czy Ford Ka I to dobry wybór na swój "pierwszy" samochód ? :?:
Rocznik nie gra znaczenia, tzn.. chodzi mi o I model ,ale wiem ze zostaly one robione dosc dlugo i na Allegro lub Otomoto sa starsze modele z np.2007 roku ,ale sa po 12-15 tys... 8)

Pozdro i dzieki za rady.:mrgreen:
zebras24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 16 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nissan Qasqhai I
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

13 Mar 2013, 23:57

Chcesz KUPIĆ samochód PRZYJACIÓŁCE?
Offro
Początkujący

14 Mar 2013, 07:22

No wiesz, slowo PRZYJACIOLKA ma teraz rozne znaczenia... :D Jak chcesz dla niej Forda to musisz zwrocic uwage na stan blachy, zebys jej nie kupil w prezencie studni bez dna. Fordy to dobre auta ale niestety wykazuja spore powinowactwo z rdza...
Damian106
Początkujący

Prawo jazdy: 15 11 2006
Auto: Mitsubishi Colt

14 Mar 2013, 08:05

Ka sobie odpuść bo nie dość że lubi go rdza to jeszcze do bezawaryjnych on nie należy. Ja bym poszukał Punto II z początków produkcji.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2013, 09:40

Kup auto kobicie to szybciej znajdzie sie w ramionach kochanka :twisted:
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

15 Mar 2013, 08:01

Offro napisał(a):Chcesz KUPIĆ samochód PRZYJACIÓŁCE?

A co w tym dziwnego ?? Jesli kolega dźwignie zakres cenowy ( na 40-50 tys)to ja chcę być jego przyjacielem ... :yes: :yes: :lol:

Ale żarty na bok - za 5-6 tys szału nie będzie.. Trzeba szukać !!!
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...
    Prawidłowe ułożenie dłoni na kierownicy
    Aż 30% polskich kierowców przyznaje, że w czasie jazdy trzyma kierownicę tylko jedną ręką – wynika z ankiety zorganizowanej we współpracy Szkoły Jazdy Renault i serwisu Motoryzacja w portalu Interia.pl(1572 ...

15 Mar 2013, 08:18

Oba auta to psujaki tylko że wyobraź sobie że na tych filmkach jako kierowca jest Twoja przyjaciółka a decyzja powinna być oczywista.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

15 Mar 2013, 19:33

Ka wystarczy na początek. Punciak też, byle ze wspomaganiem i el. szybami.
elavis
Nowicjusz

Auto: VW

15 Mar 2013, 22:44

Poszukaj Punto I lub Ford Focus I, więcej bezpieczeństwa niż w Siecento czy Fordzie Ka
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi

16 Mar 2013, 07:45

Focus za 6000zł? Ja bym sobie darował.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2013, 07:56

A tu jest fajne, małe i sprytne autko...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2011

16 Mar 2013, 09:00

Focus I to jedna z gorszych propozycji. Słabsze blachy i częsta korozja,a poza tym nie jest to małe autko do jazdy po mieście,raczej kompakt. Seicento to przyzwoity typ,jednak bardziej podoba mi się Fiat Punto. Poszukaj jeszcze VW Polo,który także idealnie sprawdzi się jako mniejszy samochód od jazdy po mieście.
ZmienOlej
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: BMW M3

16 Mar 2013, 10:47

A dlaczego nie???
Ostatnio znajomi sprzedali własnie takiego focusa za 4.5 tyś. Jeździli nim od początku, wszystko w dobrym stanie więc dlaczego nie?
Kupił go ich sąsiad i z pewnością sporo jeszcze pojeździ.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi

16 Mar 2013, 12:25

Trzeba mieć szczęście żeby taki egzemplarz znaleść ale jak kupił sąsiad to też po znajomości tak jakby sie cos zawsze opuści.
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2013, 14:37

wiem coś o tym, sam kupiłęm używanego Nissana Qashqaia , i to tylko dzięki znajomościom, a samochodzik jak igiełka ,odealny do pracy czy większe zakupy ,a pali wcale nie dużo ,przynajmni9ej ja moge sobie pozwolić na duze wydatki na stacji paliw, no ale nie każdy tak może, wiec rozumiem innych . Sam zacząłem wczesnie prace w biurze, a skonczylem Technikum Handlowe :D obecnie jestem na stanowisku Specjalisty ds. Sprzedaży ,i mam dosc duzo wyjazdów służbowych, firma dała mi samochód służbowy na początku ,ale jeździć takim syfem jakim jest Volswagen Passat ... od razu odlozylem czesc mojej pensji i kupilem swoje ,dobre autko ktorym jest Nissan ,i duzo więcej zaoszczędziłem jak jeździłem volvo xc60..

Tak więc lepiej zarobic troche wiecej i pozwlic sobie na lepsze auto ,i wcale nie trzeba isc na jakies studia czy coś ;], mi wystarczylo Technikum i mam dobre zarobki ,aaa i niedługo będę walczył o awans, więc moze jakies nowsze autko się szykuje? :twisted:

Dodam że jestem typem pracoholika ,więc samochodu uzywam tylko do celow służbowych, zakupy, lub dojazd, a żadne trasy czy wycieczki nie jeżdżę ,bo niestety... jak się nudze to uciekam w pracę ;p przynajmniej mam jakies zajęcie ;D
zebras24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 16 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nissan Qasqhai I
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2010