REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tradelux napisał(a):Kolego widać, że masz informacje o Peugeotach produkowanych z 15lat temu...
Pojeździj trochę nowymi modelami, zaprzyjaźnij się z jakimś bardzo dużym warsztatem i zobaczysz co się najwięcej psuje i co ile kosztuje...
Złą opinie Francuzy mają głównie przez Renault, które powoli zaczęło dostrzegać błędy robienia wszystkiego jak najtaniej. Swoja drogą kiedyś w zastępczej Megance I miałem dyskotekę w kontrolka ch, ale auto cały czas paliło, jeździło i nigdy nie stanęło!
Dishman napisał(a):tradelux napisał(a):Kolego widać, że masz informacje o Peugeotach produkowanych z 15lat temu...
Pojeździj trochę nowymi modelami, zaprzyjaźnij się z jakimś bardzo dużym warsztatem i zobaczysz co się najwięcej psuje i co ile kosztuje...
Złą opinie Francuzy mają głównie przez Renault, które powoli zaczęło dostrzegać błędy robienia wszystkiego jak najtaniej. Swoja drogą kiedyś w zastępczej Megance I miałem dyskotekę w kontrolkach, ale auto cały czas paliło, jeździło i nigdy nie stanęło!
Ze 4 lata temu jeździłem 206-tką, także mam źródło informacji od samego siebie, a nie z opowieści. Zresztą jakoś tak się zgadaliśmy z dwoma kolegami, że oni też jeździli 206-tkami. I powiem Ci, że mieliśmy te same awarie, zatem odpada możliwość wybrakowanego modelu. Każdy kupował z innego źródła, w innej części Polski (jeden nawet z Francji ściągał).
tradelux napisał(a):Tylko kiedy ta 206 była projektowana...
Dishman napisał(a):tradelux napisał(a):Tylko kiedy ta 206 była projektowana...
A co to za argument? Trudno, żeby nowy samochód się psuł. Tak naprawdę auto od nowości do 4 lat z przebiegami rzędu 20 tys. km rocznie nie ma prawa pisnąć. I nie ważne czy to VW, czy Hyundai, Peugeot, czy Mercedes.
Jeżeli nowe auto się psuje, to jest już partactwo tych co go robili, albo wymyślili.
Cytując byłego premiera Millera: "mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna, a jak kończy". Podobnie z samochodami.
Poza tym, popatrz sobie jak cenę trzyma Corolla, czy Mazda, a jak Peugeot. Ludzie nie są kretynami i swoje wiedzą.
Piotel napisał(a):dzieki za propozycje i opinie ale przechodzac do glownego tematu co myslicie juz o czym konkretnym czyli cos takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]