09 Lut 2009, 22:18
Widzę, że temat trochę się rozkręcił i miałem nadzieję, że tak będzie bo byłem ciekawy zdania, co ktoś uważa za plus i za minus.
Nie wiem dlaczego tak zjeżdżacie Opla od razu na starcie wiadomo, że jak ktoś jest posiadaczem innego auta będzie chwalił swoje.
A czepianie się ciągle ze Opla zżera rdza jest trochę przesadzone, zdarzają się takie modele, choć bardzo mało takich widziałem, większość jest zadbana, więc do tego nie ma co się przyczepiać.
Silnik 1,7 DTI jest dobrym silnikiem i ekonomicznym i wydaje mi się, że nie jest w niczym gorszy od tego które posiada VW. Wnętrze też jest dobre, zalezy od wersji jedne lepsze drugie gorsze, są to porównywalne samochody wg mnie, ale mnie bardziej do siebie przekonała Astra niż Golf.
Dziwne, że na temat Forda nikt nic nie pisze, bo myślałem , że to on będzie tutaj faworytem, gdyż chyba ma najlepsze zawieszenie z tych samochodów, ale nie jestem do końca z tym przekonany.
A z częściami do Astry tez nie jest tak tragicznie, wiec nie widzę tutaj problemu.