Co kupić?

21 Sty 2011, 18:15

Witam.
Na wstępie chcę zaznaczyć, że jestem kobietą....i potrzebuję rady fachwej w sprawie auta.
Bardzo proszę osoby, które chcą mi tu jakiś przytyk napisać niech nie marnują czasu, bo po co!
Problem:
potrzebuję auta, mam na nie 12-15tyś., mam małe dziecko(należy czytać 4/5drzw i przestronny bagażnik w aucie potrzebny), samochód tani w eksplatacji(gaz), nie usterkowy, a jeżeli to części w przystępnej cenie, i bardzo bym chciała coś takiego do 9lat czy taki samochód istnieje? jak tak to co to za marka? co polecacie, co jest godne uwagi?

Pozdrawiam i dziękuję za poważne podejście do mojej sprawy.
Ewelina78
Nowicjusz

Miejscowość: komis

21 Sty 2011, 19:50

oszczędny, tani w utrzymaniu polecam - sam mam takiego - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

mam takiego jako wół roboczy - mogę polecić z czystym sumieniem jak trafisz na zadbanego to lejesz i jeździsz[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

21 Sty 2011, 23:43

A jeżeli potrzebujesz większe autko typu kombi, to ja polecam Nubirę. Najlepiej Nubirę II - ma lepsze wyposażenie.
Zarówno Lanos jak i Nubira są autkami tanimi w eksploatacji a i części nie są drogie.

Przy okazji zapraszam tutaj oraz tutaj .
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Sty 2011, 09:11

A ja polecam Hondę Accord. Jeśli uda sie znaleźć zadbane auto posłuży wiele lat. Bardzo mało awaryjny wygodny samochód, ewentualnie Toyotę Avensis gdyż tutaj są 3 typy nadwozia.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

22 Sty 2011, 09:33

Prócz wymienionych Koreańców,można zahaczyć o Dacię Logan ,np.z instalacją LPG oferowaną w salonach dilerskich.Ciężko znaleźć konkurenta dla tego autka w jego klasie(rocznik,cena,jakość,taniość części).Silniki do LPG to 1.4 8V75KM lub 1.6 8V 87KM.Te auta nie mają nic wspólnego z Daciami z socjalistycznej Rumunii :!: Układ jezdny CLIO III a silniki CLIO II(bardzo dobre).Autko polecane dla rodzin.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Sty 2011, 09:40

U nas wiele aut miejskich polecanych jest dla rodzin. W reklamie wszystko jest możliwe.
fiko7
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

24 Sty 2011, 20:32

dzięki za odzew
tak się zastanawiam nad skodą octavia, laguną, meganką i eskortem?
jak myślicie?
Ewelina78
Nowicjusz

Miejscowość: komis

24 Sty 2011, 20:40

Skarbie, nie eskorta nie megankę a już na pewno nie lagunę ,octavia w porządku tylko nie wiem jak tam ze spalaniem, chyba niezbyt kolorowo, niech się wypowiedzą właściciele, a może lepiej nie bo właściciel zawsze sobie odejmie litr lub dwa :grin: l lepiej sprawdź [link do autocentrum.pl wygasł]
Przepraszam za spoufalenie się :smile:
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

24 Sty 2011, 21:05

Z tych polecam Lagunę. Były dość mało awaryjne i fajnie wyglądają. Duże, wygodne auta i dla rodziny się nadają.
fiko7
Stały forumowicz