Witam mam dylemat chce kupić samochód do ok 10-12 tys powiększyła mi się rodzinka i nie wiem co wybrać może pomożecie chodzi mi o kombi dieslu lub van będę nim jeździł do pracy wiec raczej diesel kilka moich typów aha bym zapomniał mam owczarka wiec bagażnik tez musi być pokaźny
- lancia lybra jtd
- marea weekend jtd
- citroen xsara picasso hdi
- vectra po lifcie
- volvo v40
- nissan primera td
- mazda premacy ditd
pozdrawiam i proszę pomóżcie .
Osobiście wybrałbym Xsare gdyż silniki HDI cieszą sie bardzo opinią,w środku jest sporo miejsca i przestrzeń bagażowa też jest dość spora.Ma też dobrą widoczność,jedynym minusem mogą być zegary na środku deski ale to można sie do tego przyzwyczaić
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Co do Volvo to bagażnik nie należy do ogromnych ale pies powinien mieć wygodnie. Blachy dobre, osoby z przodu siedzą w komfortowych warunkach, z tyłu raczej też chociaż dorosłe osoby moga mieć mało miejsca na nogi. Silniki diesla o ile zadbane będą długo służyły, benzynowe ponoć paliwożerne. Zawieszenie raczej twarde, nie lubi naszych dziurawych dróg. Ogólnie polecam
Z awaryjnością Vectry bywa rożnie,ale oprócz słabych blach nie słychac innych narzekań na ten model. Popatrz na to Volvo,bo samochód jest naprawdę solidny i wydaje mi się ze najlepiej odpowiada Twoim wymaganiom.
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Rekord prędkości SUV-a podczas jazdy po lodzie na jeziorze Bajkał Podczas tradycyjnych corocznych Dni Prędkości 2019 organizowanych w ramach Baikal Ice Motor Sports Festival w Rosji, Jeep® Grand Cherokee Trackhawk ustanowił rekord prędkości na lodzie w kategorii SUV-ów. Zgodnie ...
Jeżeli bezawaryjność i jako taki komfort polecam Nissana Primerę P11 Kombi. Oczywiście 2 litry w dieslu o mocy 90 koni. Kawał japońskiej niezawodnej technologii. Poczytaj w internecie. Jeżeli o jakimś aucie można mówić, że się nie psuje, to o Mercedesie W124 i o P11. Mogą być tylko problemy z wymiennymi elementami przedniego zawieszenia (przedwczesne zużycie), ale i na to są sposoby. Na stronie nissanklubu Polska jeżeli poprosisz sprawdzą Ci każdą Primerkę.
havoc napisał(a):Coś nie mam przekonania do diesli Made in Japan, nie cieszą się dobrą opinią, benzynowe owszem ale na diesle uzytkownicy narzekają.
Żartujesz chyba?
P11 diesel to bardzo solidne auto, jedno z najbardziej niezawodnych.Jedyne wady to zbyt mała moc, takie toczydło po prostu i spalanie również mogłoby być mniejsze.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.