Co wybrać dla rodziny z psem?

03 Sty 2011, 13:36

Witam mam dylemat chce kupić samochód do ok 10-12 tys powiększyła mi się rodzinka i nie wiem co wybrać może pomożecie chodzi mi o kombi dieslu lub van będę nim jeździł do pracy wiec raczej diesel kilka moich typów aha bym zapomniał mam owczarka wiec bagażnik tez musi być pokaźny
- lancia lybra jtd
- marea weekend jtd
- citroen xsara picasso hdi
- vectra po lifcie
- volvo v40
- nissan primera td
- mazda premacy ditd
pozdrawiam i proszę pomóżcie .
pixel27
Nowicjusz

Miejscowość: bełchatów

03 Sty 2011, 13:57

Osobiście wybrałbym Xsare gdyż silniki HDI cieszą sie bardzo opinią,w środku jest sporo miejsca i przestrzeń bagażowa też jest dość spora.Ma też dobrą widoczność,jedynym minusem mogą być zegary na środku deski ale to można sie do tego przyzwyczaić :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sty 2011, 14:01

Co do Volvo to bagażnik nie należy do ogromnych ale pies powinien mieć wygodnie. Blachy dobre, osoby z przodu siedzą w komfortowych warunkach, z tyłu raczej też chociaż dorosłe osoby moga mieć mało miejsca na nogi. Silniki diesla o ile zadbane będą długo służyły, benzynowe ponoć paliwożerne. Zawieszenie raczej twarde, nie lubi naszych dziurawych dróg. Ogólnie polecam ;)
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

03 Sty 2011, 15:14

Vectra i V40 powinny spełnić twoje wymagania
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

04 Sty 2011, 13:57

a jak z awaryjnoscia a moze a4 ?
pixel27
Nowicjusz

05 Sty 2011, 17:18

Z awaryjnością Vectry bywa rożnie,ale oprócz słabych blach nie słychac innych narzekań na ten model. Popatrz na to Volvo,bo samochód jest naprawdę solidny i wydaje mi się ze najlepiej odpowiada Twoim wymaganiom.
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK

06 Sty 2011, 01:13

Jeżeli bezawaryjność i jako taki komfort polecam Nissana Primerę P11 Kombi. Oczywiście 2 litry w dieslu o mocy 90 koni. Kawał japońskiej niezawodnej technologii. Poczytaj w internecie. Jeżeli o jakimś aucie można mówić, że się nie psuje, to o Mercedesie W124 i o P11. Mogą być tylko problemy z wymiennymi elementami przedniego zawieszenia (przedwczesne zużycie), ale i na to są sposoby. Na stronie nissanklubu Polska jeżeli poprosisz sprawdzą Ci każdą Primerkę.
Vilagie
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

06 Sty 2011, 02:14

Coś nie mam przekonania do diesli Made in Japan, nie cieszą się dobrą opinią, benzynowe owszem ale na diesle uzytkownicy narzekają.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

06 Sty 2011, 14:18

Odsyłam do Nissankulbu Polska. Zapytaj użytkowników co myślą o swoim dieslu w P11 ;)
Vilagie
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

06 Sty 2011, 16:01

havoc napisał(a):Coś nie mam przekonania do diesli Made in Japan, nie cieszą się dobrą opinią, benzynowe owszem ale na diesle uzytkownicy narzekają.

:smile: :smile: :smile:

Żartujesz chyba?
P11 diesel to bardzo solidne auto, jedno z najbardziej niezawodnych.Jedyne wady to zbyt mała moc, takie toczydło po prostu i spalanie również mogłoby być mniejsze.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

06 Sty 2011, 16:50

ciężko coś znaleźć za takie pieniądze i jakieś konkretne autko pozdrawiam
pixel27
Nowicjusz

06 Sty 2011, 17:06

Jak tylko tyle kasy ma to co ma zrobić??Piechotą chodzić :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback