mihau napisał(a):W serii 3 nie występowało to 2.0 d ?
Nie, nie to. To występuje tylko w X1. Jestem na 95% pewny ale na "najnowszych" BMW się tak nie znam bo po prostu nie miałem z nimi styczności. Bierz co chcesz...
Faktycznie dostarczyłeś te raporty ale jeśli tamte są niby "finansowane". To skąd wiesz że te nie są??? Czy to są raporty długoterminowe??? Bo nie wydaje mi się... Poza tym renault miało być na pierwszych miejscach. A jakoś ich nie widzę. Ja mam bardzo dużą styczność z samochodami BMW i z ich właścicielami - NIGDY W ŻYCIU NIE SŁYSZAŁEM ŻEBY KTOŚ NARZEKAŁ NP. NA BMW X5 - NIGDY. A tutaj jest pokazane jako najbardziej awaryjny model na świecie tuż za alfą 147. Według mnie to te są właśnie finansowane. I albo to typowa "kaczka dziennikarska" która ma wywołać szok albo te są finansowane przez kogoś kto bardzo chciał zaszkodzić marce BMW. Poza tym NIGDY mnie ta marka nie zawiodła. Nawet w tym temacie masz napisane opinie ludzi którzy użytkują stare BMW - które jak przypomnę wg. Ciebie są strasznym szrotem w przeciwieństwie do beczek mercedesa - bo ja powiedziałeś - to od nich się wzięło BĘDZIESZ MIAŁ WYDATKI. Tak samo NIGDY NIE SŁYSZAŁEM ŻEBY KTOŚ NARZEKAŁ NP. NA X3 - NIGDY. To samo tyczy się np. BMW 1 którymi ludzie są zachwyceni. O reszcie modeli już nie wspominając...
Wnioskujmy - Ty z tego co mi się wydaje bo ani razu mi nie odpowiedziałeś na to pytanie (tak jak na wiele, wiele innych... Być może dość nie wygodnych.) - NIGDY nie miałeś styczności z marką BMW, nie wiem jak z renault. Ja miałem i to bardzo dużo, a z renault też miałem ale OSOBIŚCIE UŻYTKUJĄC dużo mniej niż z BMW. Wnioski są dosyć proste... Zastanów się sam.
Jedyne co mogę powiedzieć o tych raportach to to że to totalna bzdura ale to może nie być dla Ciebie argumentem. Ja tak po prostu uważam, ponieważ znam tą markę na wylot i na prawdę nie uwierzę w te bzdury. Przypominając - Ty nie znasz jej w ogóle, tylko z takich raportów itp. Nic dziwnego w takim razie że masz takie zdanie. Głupio tylko robisz, upierając się bez sensu, że masz rację gdy jej nie masz. I głupio robisz że wyrażasz opinię tylko i wyłącznie na podstawie takich rzeczy. Ja wiem że te raporty są aż śmieszne
![Mr. Green :mrgreen:]()
. Ty jeszcze nie. Może kiedyś to zrozumiesz gdy będziesz miał jakąś styczność z BMW, a tego Ci życzę. Nie myśl tak płytko bo szkodzisz tylko sobie... Zrobisz co chcesz... Osobiście widzę że Cię nie przekonam, więc nie będę już próbował. Jesteś zbyt mocno i szczerze mówiąc głupio uparty ale to Twoja sprawa, może kiedyś jak będziesz miał okazję trochę "pożyć" z BMW zmienisz zdanie.
Zrób tak - jeśli będziesz miał możliwość to porozmawiaj z jakimś właścicielem BMW np. X5 i zapytaj go o tą mega awaryjność. Zobaczysz co Ci powie.
Audi A8 4.2 nawet w trasie nie zejdzie na 14 litrów
LPG. Chyba że przy mega eco-driving'u. Ale jeśli podałeś LPG na porównanie do diesla to czemu nie kupisz po prostu LPG
![Szczęśliwy :D]()
???
To co aktualnie możesz zrobić to - wejdź sobie do działu "problemy techniczne"
i zobacz ile tematów jest o BMW, odpowiedź nasunie się sama, spójrz jak często się pojawiają i o czym są... Możesz też wejść do działu "samochody osobowe" na forum BMW i zwrócić uwagę na to samo co wyżej napisałem... To tyle co możesz zrobić dziś.
Jeszcze jedno Ci powiem - pamiętaj że samochód to nie tylko silnik!!! Silnik to tylko jedna z wielu części w samochodzie, a przy ocenie całej maszyny nie można ograniczać się tylko do oceny silnika bo to się najnormalniej w świecie mija z celem. Pomyśl o tym. I dowiedz się czegoś więcej bo jak na razie Twoja wiedza jest dość ograniczona, a żaden argument nie był oparty o osobiste doświadczenia.
Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()
.