Co wybrać???

08 Kwi 2010, 19:24

Siemka, jestem tu nowy. Nęka mnie problem natury jaki samochodzik zakupić:D Myślę że pomożecie mi w wyborze podpowiadając i komentując te propozycje które zaraz poniżej wymienię. Aktualnie jeżdżę Golfem III TDI 110KM i nie wyobrażam sobie auta o mniejszej mocy. Po prostu przyzwyczaiłem się do dynamicznej i w miarę oszczędnej jazdy.
Oto moi kandydaci: (kolejność przypadkowa)

1. Renault Laguna II 1.9 dci 120 KM
2. SEAT TOLEDO 1.9 TDI 110KM (lub więcej)
3. Volkswagen Passat 1.9 TDI 110KM
4. FORD MONDEO 2.0 TDDI 116KM

Jeśli macie jakieś doświadczenia, uwagi lub inne opinie związane z wyżej wymienionymi autkami bardzo proszę o wpisanie się.
Dziękuje z góry.

A jeśli takowy temat lub podobny się pojawił to przepraszam i proszę o linki.
yarooo88
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

08 Kwi 2010, 20:42

Laguna odradzam , z wymionionych bral bym toledo bez zastanowienia.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

09 Kwi 2010, 18:34

a może ktoś przybliżyć sylwetkę Forda mondeo??? wady zalety, spalanie, zachowanie na drodze itp:P
yarooo88
Nowicjusz

09 Kwi 2010, 22:01

Witaj.Jeżeli chodzi o seata toledo z silnikiem1,9tdi 110 koni jest moim zdaniem wystarczający tzn;dostatecznie dynamiczny i bardzo oszczędny.W środku duzo przytulniej niż np. w pasacie,fotele są bardzo wygodne.Samochód jest naprawda mało awaryjny.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

09 Kwi 2010, 22:53

dzieki milutki5......
no zaczynam sklaniac sie ku seatowi... badz co badz to i tak niemiecka robota i i wizualnie bardzo agresywny i ladny styl nadwozia... podoba mi sie, kolega ma 150 konnego to normalnie zyleta:D:d
yarooo88
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne