Co zrobić z Astrą G?

03 Wrz 2018, 21:58

Myślałem, że jeszcze trochę pojeździ, ale padła.

Astra G, rok 2006, 150 000 km, mam ją od nowości. Ma 3 problemy: jest niebyt mocno uderzona z tyłu (pogięty pas tylny, klapa, trochę wygięta podłoga), do wymiany sterownik silnika (trochę przerywa) i teraz zaczął uciekać płyn chłodniczy do silnika (pewnie uszczelka pod głowicą). Reszta w bardzo dobrym stanie.

Zastanawiam się nad 3 wariantami:

1. Zrobić to wszystko i ją sprzedać.
2. Wystawić na serwisie aukcyjnym, jak jest.
3. Sprzedać firmie skupującej używane auta (czyli handlarzowi).

Proszę o pomoc.
aGradory

03 Wrz 2018, 22:00

Ja dorzucę opcję 4. Oddać na złom. Przecież nikt Ci jej nie kupi nawet za 600 zł.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Wrz 2018, 00:34

Wystawiona na sprzedaż i sprzedana w ciągu 30 minut za 2000 zł. W czwartek zabierają ją lawetą.
aGradory

14 Paź 2018, 23:30

Jeżeli podejrzewasz uszczelkę pod głowicą, możesz ją sprawdzić testem. Po wyniku będziesz wiedział w jakim kierunku iść dalej.
cin3q25
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.2 16v 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Na co zwrócić uwagę przy zakupie terenówki
    W terenówkach najważniejsze są rama, zawieszenie, napędy i silnik. Buda ma mniejsze znaczenie. Sprawdź jak samochód odpala na zimno, jaki dymek idzie z rury wydechowej i ile go jest. Po kilku sekundach dymienia ...