Opel Meriva A 1.7 CDTI - silnik gasi się na niskich obrotach.

25 Wrz 2018, 22:16

Witam. Od pewnego czasu w mojej Merivie gasi mi się silnik przy niskich obrotach/redukcji na zimnym silniku. Po około 10minutach jazdy zazwyczaj problem ustępuje. Do tego silnik "pulsuje" i obroty lekko skaczą (po około 100) na biegu jałowym. Co może być tego powodem? Czy jako, że mam jeszcze gwarancje na wady ukryte, czy problem mógł być zatajony przez sprzedawce czy po prostu mogło coś się zepsuć podczas eksploatacji? Samochód mam od pół roku. Silnik zawsze mocno klekotał podczas jazdy na zimnym, ale to chyba normalne w dieslach. Liczę na pomoc. Pozdrawiam
fnk
Obserwowany

06 Paź 2018, 17:17

fnk napisał(a):Silnik zawsze mocno klekotał podczas jazdy na zimnym, ale to chyba normalne w dieslach
Nie normalne ale ten silnik niestety ma pewne problemy z pracą silnika. Też mam taką merivę jak Ty. Miałem podobny problem do Twojego, to masz temat meriva-1-7-cdti-2004-rok-dziwna-praca-silnika-vt99407.htm?hilit=dziwna%20praca%20silnika%20meriva
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Paź 2018, 18:54

Byłem już w ASO Opla i naprawili to gaśnięcie, powodem były wtryski. Ale nadal faluje, w takim razie trzeba będzie sprawdzić ten zawór ciśnienia paliwa. Dzięki za pomoc.
fnk
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...