Witam. Jako że to mój pierwszy post na tym forum, to chciałbym się przywitać
![Smile :)]()
. A co do tematu; nie wybiorę za Ciebie auta, nie wiem jeszcze za dużo o motoryzacji, ale akurat posiadaczem fiata punto 2 rocznik 2001 byli moi rodzice. Szczerze i do bólu: samochód przez 6 i pół roku spisywał się wspaniale, żadnej większej usterki wymagającej dużego nakładu nie było (raz tylko prędkościomierz się zepsuł ), lecz pod koniec tego siódmego roku użytkowania zaczęło się sypać; najpierw zaczęło kapać spod silnika ( w zakładzie fiata usunęli usterkę, ale po niespełna 3/4 miesiącach znowu się pojawiła, także worek bez dna
![Confused :?]()
), później uszczelki przy drzwiach (samochód zaparowywał szybko) a później sprzęgło zaczęło nawalać. Wtedy to rodzice zdecydowali się na wymiane autka na opla astre 1.4 twinport. Także nie polecam Ci punciaka, szczególnie jeżeli to ma być auto starsze niż 7 lat. Jedynym plusem jest to, że części do fiata są jednymi z tańszych (np.: sprzęgła firmy valeo: do punto 2 kosztuje ok. 500zł a do vw polo ok. 1000zł), także w porówaniu do innych marek jest troszke taniej.
edit: wg mnie jedynym rozsądnym rozwiązaniem byłby opel corsa (ale nie napisałeś jaki rocznik Ci odpowiada etc. )
![Laughing :lol:]()